Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prețurile la carburanți au crescut în pandemie. Scumpirea va produce efecte în lanț

0 85

Benzina s-a scumpit cu peste 20 de procente în ultimul an, iar motorina cu aproape 15%, arată studiile.

Plătim cu 60 de lei mai mult pe un plin de benzină faţă de anul trecut. De vină ar fi criza sanitară spun specialiştii, care ne avertizează că vor fi efecte în lanţ: practic, toate alimentele se vor scumpi în următoarea perioadă.

Principalele motive ale scumpirii sunt creşterea preţului petrolului şi scăderea cererii pentru carburanţi, din restricţiilor de transport din pandemie.

Chiar şi aşa românii plătesc printre cele mai mici preţuri la pompă din toată Europa, după bulgari. Creşterea preţurilor carburanţilor va duce şi la scumpirea alimentelor, avertizează specialiştii.

Diferenţa de preţ între benzină şi motorină dar şi dorinţa autorităţilor de eliminare a motoarelor diesel se resimt pe piaţa românească.

Specialiştii cred că în următorii ani numărul maşinilor pe motorină va scădea considerabil pe măsură ce autorităţile vor încuraja cumpărarea maşinilor hibrid sau electrice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More