Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prezență la vot de 300% într-un sătuc din Sălaj

0 69

alegeri gherla ana ipatescu

Potrivit datelor centralizate de către Biroul Electoral Central (BEC), în 115 secții de votare din țară prezența la vot a depășit 100%, în unele localități fiind de 6 ori mai mulți votanți decât erau înscriși pe liste.

În satul Ugruțiu, comuna Dragu, din județul Sălaj, spre exemplu, localitate cu mai puțin de 100 de locuitori, prezența la vot a fost duminică de 300%.

Recordul absolut, însă, îl deține localitatea Păltiniș, unde la secția de votare 105 s-a înregistrat o prezență la vot de 600%. Pe liste au fost înscriși aici 27 de alegători, însă numărul total al celor care au votat a fost de 162 de persoane. Dintre aceștia, doar 7 alegători au fost pe listele permanente, restul de 155 votând pe liste suplimentare.

Pe locul trei în clasament se află secția 180 din Mehedinți, organizată la Grădinița P.T.II din Ostrovu Mare, comuna Gogoșu (prezența de 271%), iar pe locul patru secția de votare de la Ocolul Silvic din Poiana Mărului, județul Caraș-Severin (prezența la vot de 247%).

Tot o secție de votare din Sălaj apare și pe locul 5 al clasamentului, secția 178, de la Căminul Cultural din Miluani, comuna Hida, o localitate vecină cu Ugruțiu, satul cu o prezenta de 300%. In Miluani prezența la vot a fost de 230%.

În total, la nivel național, sunt 115 secții de votare care au avut prezența la vot de peste 100%.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More