Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prezidențiale 2014. Cum arată sondajele cu o săptămână înainte de bătălia finală

0 46

iohannis ponta

Două sondaje de opinie efectuate cu o săptămână înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale îl dau câștigător detașat pe Victor Ponta.

Victor Ponta va câştiga alegerile prezidenţiale, potrivit unui sondaj realizat de Sociopol, la comanda Antena 3.

Candidatul PSD-UNPR-PC este creditat cu 55% din sufragii, în timp ce reprezentantul ACL, Klaus Iohannis, va primi 45% din voturi în turul doi al alegerilor prezidențiale. Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 5-7 noiembrie, pe un eşantion de 1.005 de persoane, şi are o marjă de eroare de 3,2 la sută.

Aceleaşi procente le-ar obţine cei doi şi conform unui sondaj realizat de CSCI pe 5 noiembrie. Conform cercetării sociologice, majoritatea respondenţilor – un procent de 67% – se declară foarte interesaţi de alegerile prezidenţiale, 21% – destul de interesaţi, 7% – destul de puţin interesaţi, 4% foarte puţin/deloc interesaţi, iar 1% nu ştiu/nu răspund.

De asemenea, 55% dintre subiecţi susţin că vor merge la vot, 29% că nu vor merge, iar 16% declară că nu vor fi în ţară pe 16 noiembrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More