Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PREZIDENȚIALE 2014. Preoții din zona Dej îndemnați să îndrepte credincioșii spre candidatul ortodox

6 159

luminasfanta

Mai mulți preoți ortodocși din zona Dej au primit indicații să recomande enoriașilor să voteze un ortodox la alegerile prezidențiale. Recomandarea trebuie făcută mai ales în 16 noiembrie, când are loc al doilea tur de scrutin al prezidențialelor.

Având în vedere că Victor Ponta este ortodox, iar contracandidatul său, Klaus Iohannis, este luteran, recomandarea Bisericii Ortodoxe Române pentru preoții ortodocși din Ardeal vine ca o directivă de susținere a candidatului PSD în scrutinul pentru Cotroceni.

Prezent la Cluj, Klaus Iohannis a declarat că nu a avut cunoștință despre aceste recomandări ale preoților ortodocși: „Eu voi candida pentru toţi românii. Nu cred că astfel de lucruri îşi au locul acum.”

La fel ca preoții din zona Dej, și alte fețe bisericești din județul Cluj și din zonele învecinate au fost îndemnați să-și sfătuiască enoriașii să voteze cu un candidat ortodox.

Este deja binecunoscut faptul că la fiecare scrutin electoral, mulți credincioși trec pe la biserică înainte de a se duce la secțiile de votare. De aceea, pentru forțele politice este o bună oportunitate de a profita de masele mari de oameni adunate la biserică, oameni care pot fi influențați de către preoți pe cine să voteze.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă ca preoții să recomande enoriașilor pe cine să aleagă, recomandările venind atât din proprie inițiativă în funcție de preferințele omului bisericii, cât și ca directivă de la înaltele fețe bisericești.

De asemenea, având în vedere câți bani au fost direcționați spre bisericile din Ardeal doar în ultimele luni de zile, este normal faptul că preoții trebuie ”să mulțumească” în vreun fel expeditorii fondurilor bănești.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Stakeon spune

  Mi se face scarba de fesenisti si de „inaltele fete” bisericesti…

  1. Christofor spune

   Daca suntem romani si ortodocsi, cum sa votam un neamt luteran (eretic) ?

   1. Impotriva Taranoilor spune

    Doamne, mai sunteti multi, farisei spurcati? Dumnezeu vede, nici o problema!

 2. anonim spune

  Ca doar in ROMANIA nu numai religia ortodoxa exista si religia nu are dea face cu Presedintele care va iesi ca toti suntem egali avem un singur Dumnezeu !

 3. anonim spune

  la o adica de aici se vede ca va credeti foarte credinciosi da sunteti din vorba dar din fapte nu se vede !!!!

 4. Zah Julien spune

  Nicaieri in Biblie nu scrie ca dupa moarte sufletul merge in rai sau iad. De fapt in Ecleziastul 9:5 vedem ca „cei vii sunt constienti ca vor muri, dar cei morti nu sunt constienti de nimic” iar in Ezechiel 18:4 „sufletul care pacatuieste, acela va muri” (vezi si Psalmul 146:4; Ioan 11:11-14;). Remarcati ce promisiune minunata face Dumnezeu in Apocalipsa 21:4 „El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigat, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioara au trecut” (vezi si Ioan 5:28,29; Isaia 25:8)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More