Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PREZIDENȚIALE – Ziua Decisivă. Mii de români din diaspora stau la coadă pentru a vota – FOTO/VIDEO

0 65

romanii voteaza in Londra

Mobilizare uluitoare a românilor din diaspora, care s-au adunat încă de sâmbătă seara în fața secțiilor de votare din Europa pentru a-și exprima opțiunea de vot la alegerile prezidențiale.

După neregulile înregistrate în primul tur de scrutin, când mii de români au rămas în fața secțiilor de votare fără să poată vota, de această dată, la al doilea tur, românii s-au mobilizat  încă de sâmbătă.

Zeci de persoane s-au pus la coadă, pur și simplu, încă de aseară, pentru a fi siguri că ajung să voteze.

În această dimineață, sute de persoane erau deja la coadă la secția de votare din Brent Civic Centre, Londra.

La München, câţiva tineri s-au aşezat la rând, în faţa secţiei de votare, cu mai bine de 12 ore înainte de deschiderea urnelor. În fotografii postate pe Facebook, tinerii, care au venit la secţia de votare cu un steag al României, au în mâini periuţe de dinţi.

romanii-din-munchen-coada-pentru-putea-vota
Coadă formată la secția de votare din Munchen încă de sâmbătă seara.

 CITIȚI ȘI Primul român care a votat azi este din Cluj-Napoca. Ce mesaj transmite românilor

Şi la secţia de votare organizată la ICR Londra, mai mulţi români au ajuns încă de sâmbătă seara. Ei au adus pancarte cu mesaje precum „Nu vă înghesuiţi”, „Ţin rând pentru democraţie” şi „Vrem să votăm!”.

Tot în Anglia, zeci de români aflaţi la sute de kilometri de secţiile de votare s-au mobilizat pe Facebook pentru a închiria autocare cu care să ajungă la vot. Preţul unui loc în autocar a variat între 11 şi 13 lire sterline, dus-întors.

La Torino, în această dimineață, peste 3.000 de persoane așteptau deja să intre în cabina de vot.

romanii-din-bologna-coada-pentru-putea-vota
Românii din Bologna stau la coadă pentru a vota

Un grup de români din orașul suedez Goteborg, unde nu s-a deschis nici o secție de vot, a decis să se organizeze și a închiriat un autobuz cu care să meargă la cea mai apropiată secție de vot: în țara vecină Danemarca, la Copenhaga. Distanța între cele două orașe este de circa 230 de kilometri. „Din păcate Ambasada României din Regatul Suediei nu a dorit și a fost sceptică în înființarea unei secții de votare în Göteborg. S-a găsit o soluție. Mergem la COPENHAGA”, scriu românii de pe Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More