Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pricesne, rugăciuni și multă dragoste pentru Andrei, un băiețel din Dej bolnav de epilepsie – FOTO/VIDEO

0 72

Preoți, artiști, politicieni, autorități locale și județene, dar și aproape o mie de dejeni s-au adunat azi în Sala Sporturilor din Dej la concertul de pricesne cu scop caritabil organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, Asociația Filantropia Ortodoxă Dej și Asociația Marsala Life.

Evenimentul, unul care s-a bucurat de o mare susținere din partea dejenilor, a avut ca scop ajutarea lui Andrei Fagea, un băiețel de 4 ani din Dej, care a fost diagnosticat la vârsta de doar trei luni cu epilepsie și neurofibromatoză.

Tratamentele extrem de costisitoare pe care părinții lui Andrei le-au suportat de-a lungul timpului cu sprijinul rudelor și cunoscuților nu au mai dat roade, copilașul ajungând acum extrem de slăbit din cauza crizelor de epilepsie pe care nu le mai poate învinge.

Singura șansă la o viață normală pentru Andrei o reprezintă o intervenție chirurgicală pe creier la Spitalul Fondation Ophtalmologique Adolphe de Rothschild din Paris, operație pentru care părinții lui Andrei trebuie să achite zeci de mii de euro.

Tocmai de aceea Protopopiatul Ortodox Dej, prin părintele protopop Ioan Buftea, dar și reprezentanții Asociațiilor Filantropia Ortodoxă Dej și Marsala Life s-au gândit să organizeze acest spectacol caritabil, prin intermediul căruia să strângă sumele de bani necesare pentru acoperirea costurilor intervenției chirurgicale și a tratamentului ulterior.

Iar dejenii au dovedit încă o dată faptul că sunt extrem de inimoși, adunându-se în număr foarte mare la evenimentul de la Sala Sporturilor.

Concertul de pricesne a fost un eveniment de o sensibilitate uriașă, iar cuvântările ținute de protopopul Ioan Buftea, ÎPS Andrei Andreicuț, dar și glasurile suave ale invitaților speciali, i-au făcut pe spectatori să lăcrimeze. Cornelia Goția, preotul Marius Ciprian Pop și cunoscutul preot Cristian Pomohaci i-au uns pe suflet pe cei prezenți prin pricesnele cântate, toate fiind dedicate micuțului Andrei și familiei acestuia.

Andrei poate fi ajutat în continuare prin donații în contul deschis pe numele mamei acestuia:

FAGEA RAMONA CATALINA (mama lui Andrei)
RO79BTRLRONCRT0097639502 – LEI

RO56BTRLEURCRT0097639501 – EURO.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1111864435542989.1073742219.467241263338646&type=3

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More