Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Prima ediţie a Târgului Produs de Cluj la Alba Iulia, un real succes – GALERIE FOTO

0 89

Asociaţia Produs de Cluj, entitate care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a poposit pentru prima dată, la finele săptămânii trecute, în cetatea Albei, unde târgul produselor tradiţionale a adunat la un loc producători şi artizani clujeni, artişti consacraţi, precum şi o mulţime de vizitatori curioşi.

Prima ediţie a târgului Produs de Cluj organizat în municipiul Alba Iulia a confirmat faptul că autenticitatea devine un criteriu din ce în ce mai apreciat de români, cei prezenţi la acest eveniment confirmând, o dată în plus, valoarea şi calitatea superioară a produselor tradiţionale clujene.

Vizitatorii târgului de la Alba Iulia au apreciat iile şi cămăşile tradiţionale, bijuteriile lucrate de mână din cupru, piele sau mărgele, curelele şi hainele din piele, obiectele şi jucăriile sculptate în lemn, precum şi ceramica şi sticla tradiţională. La mare căutare au fost şi produsele tradiţionale din lapte şi din carne oferite de către micii fermieri clujeni, dar şi uleiurile presate la rece din Luna şi Turda, mierea de albine, prăjiturile, ciocolata de casă şi turta dulce. În ciuda vremii capricioase, locuitorii Albei au demonstrat faptul că folclorul este la el acasă, aceştia fiind prezenţi într-un număr impresionant la spectacolele folclorice susţinute de către artişti din judeţele Cluj şi Alba. Activităţile desfăşurate în parcul de distracţii s-au bucurat, de asemenea, de un real succes, cei mici participând activ la programele special organizate pentru ei.

,,Ne bucurăm că acest prim popas făcut de Asociaţia Produs de Cluj în cetatea Albei s-a bucurat de un mare succes, fiind o confirmare a faptului că românii apreciază din ce în ce mai mult calitatea ţi autenticitatea produselor autohtone. Această nouă reuşită este o dovadă în plus că publicului îi place ceea ce oferim prin aceste târguri de profil organizate în diferite zone ale ţării, sprijinind astfel activitatea micilor întreprinzători clujeni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Târgul Produs de Cluj în cetatea Albei a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia. Umătorul popas al caravanei cu produse autentice va fi la Mediaş, în Piaţa Corneliu Coposu, în perioada 12- 14 mai a.c.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More