Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prima experienţă de job shadowing derulată în judeţul Cluj la Şcoala Gimnazială Specială Dej

0 178

În perioada 30 mai- 3 iunie 2016 la Şcoala Gimnazială Specială Dej  se va desfăşura o activitate din cadrul programului Erasmus +, Program UE pt. educaţie, formare, tineret şi sport.

Un grup de patru profesori reprezentând Zespol Szkol Nr. 16 din Bialystock, Polonia vor derula un schimb de experienţă în domeniul educaţiei speciale la şcoala dejeană. Timp de o săptămână vor urmări lecţii şi activităţi terapeutice desfăşurate de profesorii şcolii şi, de asemenea, se vor implica în activităţi colaborative în cadrul proiectului e Twinning „Working together is easier”, proiect aflat în derulare în acest an şcolar.

Ţinând cont de importanţa integrării elevilor în comunitate, pe lângă activităţile derulate în şcoală, pe parcursul săptămânii, vor fi puse în evidenţă şi parteneriatele educaţionale ale Şcolii Gimnaziale Speciale Dej valorificate prin activităţi sportive- Participarea la o activitate demonstrativă de Oină, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Chiuieşti şi activităţi extracurriculare derulate în cadrul parteneriatului SNAC cu  Şcoala Gimnazailă „Avram Iancu” şi Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”.

Finalizarea activităţilor se va realiza în Cluj-Napoca, în cadrul unui parteneriat extins cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Liceul Tehnologic Special SAMUS Cluj- Napoca, cu participarea directorului Departamentului de Psihopedagogie specială din cadrul UBB, a inspectorilor  de la ISJ Cluj, a directorilor de şcoli speciale şi a profesorilor,   valorificându-se în acest cadru prima experienţă de job shadowing derulată în judeţul Cluj de către o instituţiei de învăţământ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More