Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prima zi de școală pentru elevii deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla

0 98

data de 11.09.2017, la ora 10:30, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018, la Școala Profesională care funcționeaza în incinta Penitenciarului Gherla. În acest an școlar procesul de învățământ va fi susținut de un numar de 13 cadre didactice. La festivitate au participat, cadrele didactice şi lucrători ai serviciului de educaţie.

În anul şcolar 2017 – 2018 au fost înscrise un număr de 24 persoane private de libertate repartizate pe următoarele nivele de învăţământ:
• nivel primar – 6 persoane private de libertate;
• nivel gimnazial – 8 persoane private de libertate;
• nivel liceal – 5 persoane private de libertate; (clasa a IX-a )
• nivel profesional – 7 persoane private de libertate (a XI-a –specializarea construcții și lucrări publice ).

În data de 12.09.2017, la ora 10:00, la Secţia Exterioară Cluj Napoca va avea loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2017 – 2018. Se va organiza învăţământ primar, conform programului “A doua şansă”. Au fost înscrise un număr de 14 persoane private de libertate – femei.
Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor 7 săli de clasă, o sală profesorală, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More