Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prima zi de școală pentru elevii și dascălii din Dej. La festivități au fost prezente și oficialități locale și județene – FOTO

0 94

Cu emoții vizibile pe față și brațele încărcate de buchete de flori, elevii dejeni au pășit azi pentru prima dată pe poarta școlii, în anul școlar 2015-2016 ce tocmai a început.

Încă de la primele ore ale dimineții, centrul orașului și zonele unde sunt amplasate școlile din Dej au devenit un adevărat furnicar. Sute de copii, părinți, frați și surori sau bunici s-au înghesuit să participe la festivitățile de deschidere a noului an școlar. Bineînțeles, de la acestea nu au lipsit, oficialitățile locale, dar și județene, președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, participând și dânsul la unele ceremonii.

Alături de președintele CJ Cluj s-au aflat deputatul Cornel Itu, primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, dar și consilieri locali sau șefi de instituții.

Așa cum se cuvine, la fiecare festivitate organizată azi la Dej au fost prezenți și reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, pentru a transmite mesajele referitoare la ordinea și disciplina publică, iar ceremoniile au început, fiecare, cu o slujbă religioasă.

Însoțiți de părinți emoționați, de bunici sau de rude, ”boboceii” care au pășit pentru prima dată în viață pragul unei școli au făcut azi cunoștință cu noii lor colegi, dar și cu învățătorii care le vor călăuzi pașii în următorii ani.

La fel de emoționați au fost și elevii din clasele primare care și-au revăzut colegii și profesorii, sau elevii care tocmai au început învățământul liceal. Nu același entuziasm s-a întâlnit și în cazul elevilor de liceu, din clasele terminale, care se gândesc deja la ce-i așteaptă, la examenele de maturitate pe care trebuie să le susțină.

La finalul festivităților organizate în instituțiile de învățământ, părinții și bunicii și-au lăsat odraslele în grija învățătorilor și a profesorilor, care i-au condus în sălile de clasă, unde i-au pus la curent cu programa școlară, orarul și activitățile pe care urmează să le desfășoare în acest nou an școlar.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.997506150312152.1073742053.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More