Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primar din Sălaj condamnat la închisoare pentru conflict de interese

0 69

sandu_bercean_salaj

Primarul comunei sălăjene Meseșenii de Jos, Sandu Bercean, a fost condamnat la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj pentru conflict de interese.

Sandu Bercean, care este și vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, a fost acuzat că și-a angajat fiica la primărie și că a cumpărat marfă de la societățile administrate de soția și fiul acestuia pentru Centrul de Zi al comunei.

Primarul sălăjean a fost acuzat și de abuz în serviciu și fals intelectual, dar instanța a considerat că aceste acuzații nu sunt susținute. Sandu Bercean a fost totuși condamnat pentru celelalte acuzații.

Pentru că a cumpărat mărfuri din bani publici de la firmele soției și ale fiului său, primarul din Meseșenii de Jos a fost condamnat la patru luni de închisoare, iar pentru că și-a angajat fiica pe postul de consilier personal Bercean a fost condamnat la trei luni de închisoare. Pedepsele sunt cu suspendare condiționată, cu un termen de încercare de doi ani și patru luni.

Cele două pedepse au fost contopite, fiind menținută pedeapsa cea mai grea, cea de patru luni de închisoare cu suspendare, fiind dată și o pedeapsă complementară prin care i se interzice dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice.

Sandu Bercean a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More