Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primar judecat pentru corupție. Și-a angajat fiicele în cadrul Primăriei și a plătit lucrări nerealizate

0 59
ioan-catana-primar-chiesd
FOTO: salajeanul.ro

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj l-au trimis în judecată pe Ioan Cătană, primarul comunei sălăjene Chieşd, acesta fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de corupţie, conflict de interese şi abuz în serviciu.

Conform procurorilor, Ioan Cătană şi-a angajat fiicele în cadrul instituţiei pe care o conduce și a plătit lucrări la baza sportivă Chieşd, ce nu au fost realizate în realitate.

“Inculpatul Cătană Ioan, în calitate de primar al comunei Chieşd, a emis dispoziţia nr. 331/06.10.2010, prin care a încadrat-o, începând cu data de 11 octombrie 2010, pe numita Catană Anca Diana, fiica sa, în funcţia de execuţie de muncitor calificat 1, gradaţia 1 la Serviciul salubrizare din cadrul instituţiei pe care o conducea şi dispoziţia nr. 103/25.03.2010, prin care Mitruţ Mihaela Maria, fiica sa, a fost încadrată în cadrul instituţiei pe care o conducea, în funcţia publică de execuţie de referent cu grad profesional superior, treapta III de salarizare, gradaţia 3″, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

“Totodată, inculpatul Cătană Ioan a depus la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj cererea prin care a solicitat alocarea sumei de 65.753 lei, în temeiul OG nr. 13/2012 şi a anexat respectivei cereri înscrisul intitulat <<Situaţia obligaţiilor de plată către operatorii economici, furnizori de bunuri servicii şi lucrări şi/sau către operatorii economici care prestează serviciul public de producere transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat>>, prin care a atestat în mod nereal împrejurarea că ar exista o creanţă a comunei Chieşd către SC Ceconi SRL, în cuantum de 65.753 lei”, mai arată anchetatorii, conform magazinsalajean.ro.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Şimleu Silvaniei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More