Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primari și viceprimari din Bistrița-Năsăud și Sălaj, găsiți incompatibili de ANI

0 64

agentia nationala de integritate ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 21 de foști sau actuali aleși locali ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități oficiale. Printre aceștia se află și un primar și un viceprimar a două comune bistrițene, dar și doi viceprimari din Zalău.

Conform listei dată publicității de ANI, au fost găsiți incompatibili șapte primari, un fost primar, șase viceprimari, trei consilieri locali, doi foști consilieri locali și doi foști consilieri județeni. Dintre aceștia, doi sunt din Bistrița-Năsăud și doi din Sălaj.

MATE IOAN — Primar al Comunei Sânmihaiu de Câmpie, Jud. Bistrița-Năsăud

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie — 01 august 2012, întrucât, simultan cu funcția de Primar al Comunei Sânmihaiu de Câmpie, a deținut și funcția de administrator al S.C. MATE A S.R.L. și S.C. EUROAGROMAT S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003.

CIFOR PETRU-DOREL — Viceprimar al Comunei Livezile, Jud. Bistrița-Năsăud

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 — 31 octombrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de Viceprimar al Comunei Livezile, a deținut și funcția de administrator al S.C. PETROCIF MIXT COM S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

FAZAKAS NICOLAE — Viceprimar al Municipiului Zalău, Jud. Sălaj

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iulie 2012 — 26 august 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Viceprimar al Municipiului Zalău, cât și calitatea de reprezentant al Municipiului Zalău în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. TRANSURBIS S.A., Zalău, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

COȚA GABRIELA DANIELA — Viceprimar al Municipiului Zalău, Jud. Sălaj

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2008 — 28 octombrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de Viceprimar al Municipiului Zalău, a deținut și funcția de reprezentant al unitătii administrativ — teritoriale Zalău în Adunările Generale ale Acționarilor la trei societăți comerciale de interes local: S.C. TRANSURBIS S.A., Zalău (30 iulie 2008 — 28 octombrie 2013), S.C. CITADIN ZALĂU S.R.L. (19 august 2010 — 28 octombrie 2013) și S.C. UZINA ELECTRICĂ ZALĂU S.A. (23 iulie 2012 — 28 octombrie 2013), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

”Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se precizează în comunicatul ANI.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More