Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Baia Mare, amendată pentru deșeuri depozitate pe marginea râului

0 628

Primăria municipiului Baia Mare a fost amendată cu suma de 50.000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer şi stradal pe malul râului Săsar, aproape de localitatea cu acelaşi nume, a informat, marţi, comisarul de mediu Claudia Simion.

„Depozitul de deşeuri (din satul Săsăr, n.red.) este în procedură de autorizare, solicitată de proprietarul terenului, adică municipalitatea Băii Mari, însă doar pentru deşeuri inerte, nu şi pentru deşeuri menajere. (…) Pe lângă amendă, proprietarul, care este municipiul Baia Mare, trebuie ca până în 25 ianuarie 2022 să salubrizeze zona şi să transporte la un depozit autorizat deşeurile depozitate necontrolat, pentru readucerea terenului la starea iniţială”, a spus Claudia Simon, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, Primăria municipiului Baia Mare a mai depozitat ilegal deşeuri inerte – crengi, fruze, praf – pe strada Europa, o stradă ocolitoare a oraşului.

De asemenea, a fost sesizat Serviciul de Gospodărire a Apelor Maramureş despre depozitarea ilegală a deşeurilor pe malul râului Săsar şi a posibilităţii crescute de poluare a cursului de apă cu levigatul rezultat din deşeuri.

Operatorul de salubrizare Drusal Baia Mare a suspendat în urmă cu o săptămână colectarea deşeurilor menajere şi stradale, invocând o datorie în valoare de peste 26,5 milioane de lei din partea primăriei prin neplata integrală a unor facturi din anul 2020.

Drusal a anunţat că este dispus să reînceapă colectarea deşeurilor dacă Primăria Baia Mare plăteşte o factură de 3,5 milioane lei şi se stabileşte un grafic lunar de plată a restanţelor cumulate.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, a făcut un apel public către primarul Cătălin Cherecheş să onoreze datoriile către operatorul de salubrizare Drusal, însă acesta nu a oferit încă un răspuns, trecând colectarea deşeurilor în sarcina Serviciului Public Ambient Urban.

Surse din cadrul Primăriei municipiului Baia Mare au confirmat, pentru Agerpres, că instituţia nu dispune de fondurile necesare plăţii datoriilor cumulate către Drusal, deşi a încasat direct de la cetăţeni şi firme banii pentru acest serviciu în anul 2020, dar şi în 2021.

De asemenea, Consiliul Local aşteaptă un audit al Curţii de Conturi pentru a descoperi traseul banilor încasaţi pentru salubrizare şi neplătiţi.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More