Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Bistrița „luată la ochi” de Garda de Mediu

0 78

Primăria Bistrița este acuzată de distrugerea unui habitat natural unic. Legea prevede pedeapsa cu închisoarea.

Patru stejari din pădurea-parc Schullerwald, situată lângă Bistriţa, au fost tăiați la ordinul Primăriei Bistriţa, în cursul zilei de 16 aprilie. Tituși cei patru stejari par a fi fost habitatul natural al gândacului croitor, specie protejată la nivel european.

Motivația primăriei a fost că acei arbori reprezentau un pericol pentru trecători, căci s-ar fi aflat într-o zonă destul de aglomerată, lângă un teren de sport. Astfel muncitorii primăriei ar fi distrus habitatul gândacului croitor, lucru care se pedepsește cu închisoarea.

„Au fost tăiaţi patru arbori din pădurea-parc Schullerwald, în zona cea mai aglomerată. Arborii au fost tăiaţi în urma deciziei luate de o comisie formată de specialişti din cadrul Ocolului Silvic Municipal, care au estimate că există un pericol imminent de cădere a acestor arbori”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Pedepsa pentru distrugerea habitatului acestor specii este închisoare de la trei luni la un an sau o amendă penală de la 30.000 de lei la 60.000 de lei, precum se stipulează în anexa ordonanţei de urgenţă 57/2007, care transpune în legislaţia românească prevederile directive 2009/147/CE.

În acest caz a fost sesizată Garda de Mediu, care a început o anchetă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More