Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Cluj amendată pentru discriminare

1 138

romi-pata-rat

Primăria Cluj-Napoca este obligată să plătească amenda de 8.000 de lei dată în noiembrie 2011 de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discrimării (CNCD), în urma mutării unor familii de romi de pe o stradă din oraş la groapa de gunoi de la Pata Rât.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, printr-o decizie pronunţată marţi, recursul declarat de Primăria Cluj-Napoca împotriva unei sentinţe din februarie 2012 a Curţii de Apel Cluj şi a dat astfel câştig de cauză CNCD în procesul în care era contestată o hotărâre a Consiliului.

Conform CNCD, „evacuarea comunităţii de romi, dar şi condiţiile relocării în apropierea gropii de gunoi şi a staţiei de deşeuri chimice ale oraşului Cluj-Napoca” reprezintă o discriminare. În noiembrie 2011, Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 8.000 de lei Primăria Cluj-Napoca pentru mutarea unor familii de romi de pe o stradă din oraş la groapa de gunoi de la Pata Rât.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Mandrean Paul spune

    Adica din Centrul Clujului?Mda…Astia sunt „cetatenii simbol” ai Clujului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More