Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Cluj-Napoca, singura din țară care tratează transparent achizițiile directe

0 43

Emil-Boc4

De la 1 august 2013, fiecare achizitie publica directa va fi publicata pe website-ul Primariei, www.primariaclujnapoca.ro – pana la 30.000 de euro pentru produse si servicii si pana la 100.000 de euro pentru lucrari.

“Astazi am dat startul unui proiect care sper eu sa fie implementat si in restul tarii – suntem singura Primarie din tara care reglementeaza transparent procedura de achizitii directe prin publicarea pe www.primariaclujnapoca.ro a tuturor achizitiilor directe, oferind posibilitatea tuturor celor care doresc sa se implice sa poata participa prin depunerea de oferte”,  a declarat primarul Emil Boc.

”Guvernul României a dat posibilitatea administrațiilor locale să facă achiziții fără licitație, majorând nejustificat plafonul achizițiilor directe la 30.000 de euro pentru produse și servicii și 100.000 de euro pentru lucrări. Guvernul a deschis astfel o poartă mare către potențiale abuzuri în cheltuirea banului public. Măsura de majorare a plafonului pentru achiziții directe trebuie corelată la nivelul tuturor administrațiilor locale cu alte măsuri care să vizeze transparența instituțională, altfel, drumul spre abuz este deschis”, a adăugat edilul Clujului.

”Din acest punct de vedere, la Cluj-Napoca am reglementat o procedura foarte transparenta care poate constitui model pentru orice primarie din Romania: toate achizitiile sunt de astazi afisate pe site intr-un loc foarte vizibil si usor de accesat pe website-ul Primariei”, se mai arată în comunicatul Primăriei Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More