Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Dej a găsit soluția în conflictul cu sindicatul Edilica – FOTO/VIDEO

0 103

someseanul-DSC01653-consiliul local dej-primaria dej

La ședința Consiliului Local Dej de marți, printre proiectele de pe ordinea de zi s-a aflat și cel care prevede rezolvarea situației conflictuale dintre Sindicatul Edilica și administrația locală.

Conturile Primăriei Dej au fost blocate în urmă cu două săptămâni, după ce Sindicatul Edilica a obținut în instanță dreptul de a primi sumele cuvenite și neachitate conform sporului de dispozitiv. Primăria a deblocat conturile, plătind către salariați și către cei din Sindicat restanțele financiare, suma de bani fiind luată din contul de investiții destinat reabilitării unor străzi.

Având în vedere că Primăria a luat banii din contul respectiv, acesta a rămas neacoperit, motiv pentru care municipalitatea a decis să contracteze un împrumut bancar pentru respectivele investiții. Asta pentru că nu se putea solicita un împrumut bancar pentru plata unor drepturi salariale.

Citiți și: Primăria Dej are conturile blocate

Primarul Municipiului Dej, Costan Morar, a propus în ședința de consiliu de marți ca suma împrumutată să fie de 2.100.000 de lei, dar consilierii au solicitat suplimentarea sumei cu încă 400.000 de lei, bani ce urmează a fi folosiți pentru lucrări la zona industrială nord a Dejului.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat, astfel că, în perioada următoare, Primăria Dej se va împrumuta de la bancă pentru suma de 2.500.000 de lei.

Prin urmare, s-a aprobat și proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local de venituri şi cheltuieli prin virarea de credite de la un capitol la alt capitol al clasificaţiei bugetare pe anul 2013.

Tot în ședința de azi s-a respins prin unanimitate de voturi, o propunere privind schimbarea denumirii străzii Kadar Jozsef din Dej. Nouă persoane au semnat o solicitare către municipalitate, prin care solicitau ca denumirea acestei străzi să fie schimbată în Strada Releelor sau Strada Eugen Lovinescu, însă consilierii nu au fost de acord și au menținut denumirea stabilită în ședința din 28 februarie 2013.

La ședința de azi a fost prezent și liderul sindicatului Edilica, Daniel Ceașcai, dar și mai mulți membri de sindicat. Edilica îl acuză pe Primarul Dejului de uzurpare de calități oficiale pentru că a făcut personal contestație la decizia de executare silită, fără a avea mandat din partea Consiliului Local. De cealaltă parte, atât primarul, cât și consilierii locali spun că edilul avea tot dreptul să reprezinte în instanță interesele Consiliului Local.

Citiți și: Primarul Dejului, acuzat de uzurpare de calități oficiale

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More