Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Dej anunță noi măsuri pentru gestionarea situației epidemiologice actuale

0 1.661

Primăria municipiului Dej anunță noi măsuri pentru gestionarea situației epidemiologice cauzată de Covid-19.

Primăria Municipiului Dej ia noi măsuri în scopul gestionarii situației epidemiologice actuale, prin dezinfectarea locurilor de joacă, stațiilor de autobuz și a Pieței Agroalimentare.

La finalul acestei săptămâni vor fi dezinfectate în cursul nopții toate locurile de joacă și stațiile de autobuz, iar în cursul zilei de luni va fi dezinfectată Piața Agroalimentară.

Toate aceste noi măsuri și cele luate anterior au scop preventiv și sunt menite să protejeze populația de riscurile care există în această perioadă.

Recomandăm cetățenilor să evite zonele aglomerate unde sunt expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, au transmis reprezentanții primăriei.

Reamintim că cetățenii care se întorc în țară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă același lucru. Este singura modalitate responsabilă de ne proteja comunitatea și pe cei dragi nouă.

Solicităm tuturor operatorilor economici și instituțiilor publice să pună în practică dispozițiile de igienă sanitară comunicate de către autoritățile de la nivel central, notează cei de la Primăria Dej.

În acest moment la nivelul  Municipiului Dej nu există niciun caz de infecție  cu coronavirus și sunt înregistrate 44 de persoane aflate în autoizolare.

Precizăm că  persoanele aflate în autoizolare pot fi ajutate în aprovizionare cu apă și alimente de către rude și/ sau prieteni și dacă este necesar pot solicita sprijinul Primăriei Municipiului Dej la telefoanele : 0724 222 319 sau 0724 368 813, pentru aprovizionarea cu alimente, apă, bunuri necesare traiului.

De asemenea pentru rezolvarea problemelor administrative sau sprijin, pentru a evita deplasarea la instituția primăriei, vă rugăm să apelați numerele de telefon ale Primăriei Municipiului Dej 0264 211 790 sau 0731 311 797 sau să transmiteți e- mail la adresa primaria@dej.ro.

Taxele și impozitele locale pot fi achitate și online pe site-ul www.primariadej.ro, la secțiunea Taxe și impozite. O altă modalitate electronică de a plăti taxele și impozitele online este prin Sistemul Național Electronic de Plată „ghiseul.ro”, modalitate pentru care este nevoie de înregistrare pe site-ul www.ghiseul.ro.

Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale. Există o linie Telverde la care cetățenii pot apela în mod gratuit pentru a obține informații despre coronavirus, la numărul de telefon 0800 800 358.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More