Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Dej are conturile blocate

2 63

someseanul-primaria_dej_02

Din cauză că nu a plătit unele drepturi salariale către personalul bugetar, Primăria Municipiului Dej are conturile blocate și este executată silit.

Conform ZiardeCluj.ro, instituția a primit o înștiințare prin care a fost anunțată că au fost emise adrese de înființare de popriri în sumă de 846.807 lei într-un dosar și în sumă de 1.422.562 într-un alt dosar.

Reprezentanții Sindicatului Edilica acuză Primăria că nu a plătit banii cuveniți eșalonat pentru anul 2012.

“In 2008 s-a dat sentinta definitiva pentru acordarea unor sporuri de dispozitiv si indemnizatii de concedii in total de aproximativ 36 de miliarde de lei vechi pentru perioada 2005 – 2008. Am distribuit suma conform Ordonantei de Guvern pana in 2016 si aveam de plata in jur de 4-5 miliarde pe an. Acum Sindicatul spune ca Ordonanta prin care s-a platit esalonat a incetat din 2012 si cere plata sumei care a mai ramas, respectiv 2,2 milioane de lei noi” a declarat primarul Dejului pentru ZiardeCluj.ro.

Consiliul Local Dej, ca parte în acest proces, a cerut suspendarea executării silite, însă instanța a respins cererea. Mai mult decât atât, instanța constată că în loc să-și plătească datoriile, municipalitatea dejeană cheltuie sume importante de bani pe diverse manifestări, doar pentru Zilele Municipiului Dej fiind cheltuită o sumă uriașă.

”Instanta constata ca, in loc sa-si achite datoria fata de intimatul sindicat, debitorul aproba prin buget si rectificarile acestuia alocarea unor sume de bani pentru organizarea de activitati si manifestari culturale, artistice si sportive in fiecare an pe cheltuiala sa, ca de exemplu zilele orasului”, se arata in decizia Judecatoriei Dej din 22 iulie 2013.

După această decizie, în 25 iulie Consiliul Local Dej a depus recurs, următorul termen de judecată fiind programat în 25 septembrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Aisa Dej spune

    Pe pevnita cu toti

  2. Aisa Dej spune

    Pe pevnita cu toti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More