Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Dej: Peste 30 de cazuri confirmate de Covid-19 în municipiu

0 1.362

Primăria Municipiului Dej a transmis azi numărul persoanelor confirmate cu infecția cu noul tip de coronavirus la nivelul municipiului.

Conform autorităților locale, începând din data de 18 martie 2020 și până în 26 aprilie 2020, la nivelul municipiului Dej s-au înregistrat 37 de cazuri de persoane confirmate cu Sars-Cov-2 (Cvodi-19).

În raportarea administrației publice, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Cluj, sunt incluse doar cazurile persoanelor care au domiciliul în municipiul Dej.

Așadar, această raportare nu cuprinde și persoanele confirmate din comunele arondate și localitățile din împrejurimi.

Conform statisticii Spitalului Municipal Dej, peste 50 de persoane, care au fost internate sau au trecut prin spitalul dejean, au fost confirmate ulterior de DSP Cluj.

La aceste cifre se adaugă și cazurile preluate de ambulanțe direct de la domiciliu și transportate la spitalele clujene, fără a trece prin statistica Spitalului Municipal Dej, dar și cazul persoanelor care s-au deplasat prin mijloace proprii la Cluj-Napoca. În aceste cazuri ar mai fi vorba despre aproximativ 25 de cazuri.

Mai mult, în ultima perioadă, alte persoane au fost transportate din Dej la Cluj-Napoca, fiind preluate de ambulanțele clujene, SMURD sau deja celebra ”izoleta” Mantra, din cadrul ISU Cluj, acestea preluând pacienți care au fost puși în izolare și au manifestat între timp simptome, fiind confirmați la domiciliu și preluați de aici pentru a fi internați în Cluj-Napoca.

Potrivit unei statistici aproximative și neoficiale, la nivelul municipiului Dej, fără comunele din împrejurimi, ar fi vorba despre peste 70 de cazuri confirmate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More