Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Dej, răspuns ”cu tupeu greu de digerat”. Nu poate salubriza o zonă din cauza drumului neamenajat

0 1.388

Garda de Mediu Cluj a fost sesizată în mai multe ocazii de către un cetățean din Dej cu privire la depozitarea neconformă a deșeurilor pe malul pârâului Olpret din zona Șomcutul Mic. Răspunsul primit de la autorități și de la Primăria Dej, l-a lăsat cu gura căscată, dar și cu un gust amar pe cetățeanul care a făcut sesizarea.

”Știți că am făcut plângeri nenumărate la Garda de Mediu Cluj, pentru un depozit de gunoaie pe malul pârâului Olpret din Șomcutul Mic, cartier al Dejului. Iată ce răspunde Primăria Dej, cu un tupeu greu de digerat. Cică n-au putu salubriza zona că n-au reușit să ajungă la fața locului din cauza drumului impracticabil (sunt 200m de drum neasfaltat, plan). Băi, mă leși? Eu am fost de fiecare dată acolo cu un Duster, oare ei cu ce aveau de gând să strângă gunoaiele, cu un Porsche? Că acolo ai nevoie de măcar o remorcă, la câte sunt, deci bănuiesc că măcar un tractor sau ceva de genul. În fine, au primit o amendă, s-au spălat pe mâini, problema tot nerezolvată, nesimțirea la ea acasă. Bravo măi… aleșilor, că tot vine campania electorală. Să vă fie rușine, primari și consilieri! Dar nu cred că vă e. O să continui să fac sesizări pe mai departe, până se va rezolva. Sper să vă amendeze până când cetățenii care plătesc taxe o să vă întrebe de ce dați banii pe amenzi”, a postat cetățeanul pe o rețea de socializare.

Chiar, de ce tot dă primăria bani pe amenzi?

”La deplasarea în teren în zona precizată în petiții, persistă depozitările neconforme de deșeuri amestecate, menajere, plastic, moloz, care sunt împrăștiate pe o suprafață de aprox. 766 mp. Reprezentanții UAT Dej menționează faptul că nu au putut salubriza zona afectată de deșeuri până în prezent din cauza faptului că drumul de acces nu era accesibil datorită condițiilor nefavorabile (drum neamenajat).

Nu s-au putut identifica la fața locului persoane responsabile de abandonarea deșeurilor sau vreun deținător legal al terenurilor afectate de deșeuri.

Pe cale de consecință s-au stabilit măsuri de conformare, în sarcina UAT Dej, în sensul salubrizării zonei afectate de deșeuri și eliminării/valorificării acestora, protrivit prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Pentru nerespectarea obligației privind colectarea, transportul, neutralizarea, valorificarea/eliminarea deșeurilor aflate în zona afectată de deșeuri, UAT Dej a fost sancționată contravențional cu amendă în baza art. 62 alin. 1 lit. D din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor”, se arată în răspunsul primit de la Comisariatul Cluj al Gărzii de Mediu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More