Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primăria Mica: crește cu 500% impozitul pentru clădirile neîngrijite și abandonate

0 508

Consiliul Local și Primăria Comunei Mica vor lua măsuri drastice împotriva cetățenilor de pe raza comunei care dețin în proprietate imobile neîngrijite

Potrivit unui comunicat de presă al autorităților locale, pe raza Comunei Mica se găsesc din ce în ce mai multe imobile neîngrijite din cauza nepăsării proprietarilor, reprezentând un adevărat pericol public  pentru vecini cât și pentru cetățenii care tranzitează respectivele zone.

”Având în vedere numeroasele sesizări ale locuitorilor comunei, adresate Primarului Comunei Mica, acesta va propune în următoarele ședințe ale Consiliului Local un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului cu până la 500% pentru imobilele neîngrijite.

Acest proiect de hotărâre are la bază prevederile art.489, alin. (5) din –Legea nr 227/2015 -Codul Fiscal care statuează următoarele ,, Consiliul local poate majora impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan” se arată în comunicatul Primăriei Mica.

În mod evident procesul de eradicare a acestui fenomen va fi unul destul de anevoios deoarece va trebui identificat fiecare proprietar al fiecărui imobil ceea ce este destul de greu deoarece în practică proprietarii acestor imobile au decedat, iar în cea mai mare parte moștenitorii acestora  nu au făcut succesiune, iar în acest moment găsirea proprietarilor este destul de dificilă, dar nu imposibil de realizat.

”Prin acest proiect de hotărâre Primarul Comunei Mica dorește să stabilească împreună cu consiliul local un Regulament privind aplicarea acestei majorări a impozitului. Într-o primă  fază  respectivele persoane vor fi notificate acordându-li-se un termen rezonabil pentru aducerea la o stare adecvată a imobilului, în condițiile în care situația nu se va remedia respectivului proprietar îi va crește anual, treptat, impozitul până  la 500%. După readucerea imobilului într-o stare adecvată, impozitul va scădea  revenind la impozitul inițial”, se prevede în comunicatul de presă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More