Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Primăria Mica: ”Situația drumurilor județene, DJ 172F și DJ 161D, care tranzitează comuna Mica, se agravează de la o zi la alta”

0 734

Traficul de mare tonaj a fost deviat în toamna anului trecut din Dej, prin comuna Mica, pentru a se putea interveni cu lucrările de consolidare la podul peste râul Someș din Dej. Au trecut trei luni de atunci, iar situația nu doar că a rămas la fel, deși trebuia soluționată problema până acum, ba chiar a dus la degradarea șoselei din comuna clujeană, dar și a caselor din zonă.

”Tot mai multe case se degradează din cauza traficului greu, a mașinilor de tonaj, iar gropile sau mai bine spus “craterele” care s-au format pe aceste sectoare de drum au ajuns să reprezinte un real pericol pentru oameni. Din păcate au avut loc nenumărate evenimente rutiere, unele soldate cu pierderi de vieți omenești, adevărate tragedii”, arată primarul Tiberiu Zelencz.

Acesta spune că locuitorii satelor din comuna Mica, cei care au casele la marginea șoselei, au ajuns la capătul răbdării, nu doar pentru că traficul de mare tonaj a dus la degradarea suprafeței carosabile, ci și pentru că din cauza traficului greu s-au produs degradări ale construcțiilor.

”Au trecut aproape trei luni de când a fost restricționată circulația mașinilor de mare tonaj pe podul peste râul Someș din Dej, acestea fiind redirecționate prin comuna Mica. În tot acest timp am primit foarte multe reclamații din partea cetățenilor privind starea deplorabilă a drumului, dar și despre faptul că multe case se degradează din cauza traficului greu din zonă. În calitate de primar am făcut mai multe sesizări către Consiliu județean Cluj, administratorul drumurilor județene, solicitând amplasarea unor indicatoare de avertizare, astfel încât conducătorii auto să fie mult mai prudenți când trec prin zonă.

Edilul comunei solicită intervenția Consiliului Județean dar și a Prefecturii pentru rezolvarea acestei situații.

”În cursul zilei de astăzi am făcut din nou două adrese, atât Consiliului Județean Cluj, căruia i-am solicitat să intervină pentru a repara gropile care s-au format pe întregul tronson de drum, frecvent circulat de mașinile de mare tonaj, cât și Prefecturii Cluj, solicitându-i domnului prefect să intervină urgent, să vină la fața locului și să vadă starea acestui drum, dar și situația oamenilor a căror case au început să se degradeze. Este important să știm care este situația lucrărilor la podul peste Someș, deoarece, când s-a luat decizia de a devia traficul greu prin comuna Mica, mi s-a spus că lucrările la pod vor dura trei săptămâni, dar din păcate au trecut aproape trei luni. Am încredere că această situație se va remedia în scurt timp, deoarece oamenii care locuiesc în zona acestui drum au ajuns la capătul răbdării. Așteptăm un răspuns ferm, care să se concretizeze în teren, iar traficul din zonă să nu mai reprezinte un pericol pentru oameni și casele acestora”, mai spune Zelencz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More