Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarii din Jibou și Bocșa, destituiți prin ordin al prefectului

0 60

EUGEN-BALALEAN

Două ordine de destituire din funcție au fost emise astăzi de către prefectul Sălajului, Ionel Ciunt, cu referire la primarii localităților Jibou, respectiv Bocșa.

Primarul din Jibou, Eugen Bălănean (foto), condamnat pentru conflict de interese, și primarul din Bocșa, Ioan Barou, condamnat pentru abuz în serviciu, au primit pedepse definitive de condamnare la închisoare cu suspendare în instanță, fapt ce a dat dreptul prefectului să-i suspende din funcția publică pe care o ocupau.

Numărul primarilor destituiți prin ordin al prefectului în Sălaj ajunge astfel la trei, după ce în luna februarie a acestui an, primarul din Crișeni, Andrei Maior, a fost și el destituit, în urma unei condamnări la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Ordinul prefectului Ionel Ciunt poate fi contestat în contencios administrativ de către primarii din Jibou și Bocșa, la fel cum a făcut și Andrei Maior, căruia Tribunalul Sălaj i-a respins contestația.

Funcțiile de conducere ale primarilor destituiți vor fi preluate de către viceprimarii în funcție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More