Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul băimărean, Cătălin Cherecheș, reacție dură după refuzul candidaturii pentru funcția de președinte al FDGR

0 1.021

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și-a anunțat sâmbătă, 28 aprilie 2018, intenția de a candida pentru funcția de președinte al Forumului Democrat German. Însă candidatura sa a fost respinsă, iar răspunsurile sale la acest gest nu au întârziat să apară.

Conform AGERPRES primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a avut o reacție dură la aflarea veștii că reprezentanții Forumului Democrat German i-au respins candidatura pentru funcția de președinte al FDGR. Acesta este membru activ al FDGR și nu un simplu simpatizant, cotizația sa fiind plătită până în anul 2030.

„Sunt stupefiat de reacţia pe care au avut-o unii reprezentanţi FDGR, cei de la conducerea centrală transmiţând conducerii regionale un document pe care să-l semneze ca o replică la ceea ce nu am spus sau replică la ceea ce au înţeles ei că am spus. Chestiunea era una simplă şi clară; din punctul meu de vedere structura şi modul de organizare al Forumului la nivel naţional este o chestiune care ţine de incoerenţă, respectiv de nerespectarea legii.” a declarat primarul Cătălin Cherecheș pentru AGERPRES.

De asemenea, conform declarațiilor primarului, acesta a formulat, prin avocații săi, o plângere pentru discriminare.

„Din această perspectivă a discriminării la care sunt supus şi a declaraţiilor, am solicitat avocaţilor mei să formuleze o plângere la CNCD. Înţeleg că nu sunt cetăţean de rangul doi, înţeleg că povestea cu rasa ariană e demult depăşită şi înţeleg că această organizaţie a etnicilor germani ar trebui să se debaraseze de un filon care-i leagă legal, dar poate şi sentimental de Grupul etnic german, organizaţie fiind declarată ca şi nazistă prin sentinţa declarată în procesul de la Nurnberg”, a adăugat Cătălin Cherecheș.

În final, declarația primarului băimărean a fost destul de categorică, și a amintit că FDGR nu ar fi avut niciodată reprezentare în administrația locală fără „generozitatea” sa.

„Mă jigneşte ameninţarea lansată asupra băimărenilor de către conducerea regională şi centrală a FDGR, potrivit căreia vor desfiinţa organizaţia Baia Mare şi vor lăsa fără Consiliul Local acest oraş. Îi invit să se joace eventual în acest fel cu familiile lor şi să trateze cu atenţie şi respect comunitatea băimăreană pe care au privilegiul să o reprezinte. Dacă vorbim de reprezentare, să nu uităm că Forumul German n-a depăşit niciodată în alegeri 500 de voturi în Baia Mare şi n-ar fi putut avea niciodată o reprezentare în administraţia locală dacă, iertaţi-mă, nu avea Cătălin Cherecheş generozitatea să-i aducă într-o construcţie care se numeşte astăzi Coaliţia pentru Baia Mare, mâine Coaliţia pentru Maramureş şi poimâine Coaliţia pentru România”, a încheiat Cătălin Cherecheș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More