Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Bistriței a câștigat procesul cu ANI și rămâne în funcție

0 174

Ovidiu Cretu Bistrita

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză primarului Bistriței, Ovidiu Crețu, în procesul pe care acesta îl avea cu Agenția Națională de Integritate pe motiv de incompatibilitate.
În 23 septembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că Ovidiu Creţu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL, societatea care administrează Parcul Industrial Bistriţa Sud:

”Creţu Ovidiu Teodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al municipiului Bistriţa, jud. Bistriţa-Năsăud, şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, potrivit prevederilor legale”.

Ovidiu Crețu a atacat în instanță decizia ANI, însă a pierdut procesul la Curtea de Apel Cluj, care respins ca lipsită de interes cererea de suspendare formulată de Ovidiu Teodor Creţu în contradictoriu cu ANI în dosarul nr. 1153/33/2013 al Curţii de Apel Cluj. De asemenea, a respins ca neîntemeiată acţiunea în contencios administrativ formulată de Ovidiu Teodor Creţu în contradictoriu cu ANI având ca obiect anularea raportului de evaluare nr. 40409/G/II/23.09.2013. Edilul șef al Bistriței a făcut recurs, iar cazul s-a mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanța supremă a întors decizia Curții de Apel de la Cluj și a dat câștig de cauză edilului șef al Bistriței:

„Se admite recursul declarat de Ovidiu Creţu împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj. Se casează în parte sentinţa atacată, în sensul că admite acţiunea formulată de reclamantul Ovidiu Creţu şi dispune anularea raportului de evaluare emis de ANI. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate. Definitivă”, precizează biroul de presă al ICCJ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More