Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

0 45

Ovidiu Cretu Bistrita

Pentru că a fost și asociat la Parcul Industrial Bistrița Sud, dar și primar al municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

CREŢU OVIDIU TEODOR s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât, a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Municipiului Bistriţa, Jud. Bistriţa-Năsăud, şi calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul S.C. BUSINESS PARK BISTRIŢA SUD S.R.L.

Alături de Ovidiu Crețu, alți șase aleși locali au fost declarați incompatibili cu funcțiile publice de către ANI: FOFIU IOAN (Viceprimar al Comunei Lazuri de Beiuş, Jud. Bihor), IONICĂ CONSTANTIN CORNEL, (Viceprimar al Municipiului Piteşti, Jud. Argeş), JURJ VASILE – MARIN (Primar al Comunei Arieşeni, Jud. Alba), CIUBOTARIU COSTINEL (Primar al Comunei Suliţa, Jud. Botoşani),BOEANGIU VASILE-PÎRVU (Primar al Comunei Alunu, Jud. Vâlcea) şi LUCIAN CHITIC (Primar al Comunei Tortoman, Jud. Constanţa).

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cu excepţia lui FOFIU IOAN, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

‘Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]’.

‘Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More