Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Clujului, Emil Boc, audiat la DNA într-un dosar privind fapte de corupție

0 48

Fostul premier Emil Boc a ajuns miercuri la DNA, fiind audiat ca martor într-un dosar în care sunt investigate fapte de corupţie săvârşite de ANRP, spun surse judiciare.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a ajuns miercuri dimineaţă la DNA. Acesta a declarat că nu are emoţii deoarece nu are de ce.

„Am fost invitat în calitate de martor probabil într-un dosar de cercetare, nu ştiu despre ce este vorba”, a mai spus acesta la intrarea în sediu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Emil Boc este „audiat ca martor într-un dosar în care există suspiciune de corupţie privind retrocedări ilegale făcute de ANRP”.

Fostul premier Emil Boc, actual primar al municipiului Cluj-Napoca, a declarat miercuri că le-a prezentat procurorilor DNA aspecte și detalii care vizează modul de funcționare a Guvernului, relația cu ministerele și procedurile de desemnare a unor reprezentanți în comisii.

La ieșire din sediul DNA, edilul a precizat că declarația de martor dată în fața anchetatorilor a vizat procedura de organizare și funcționare a Guvernului în baza Legii 90/2001.

„Am prezentat aspecte și detalii care vizează modul de funcționare a Guvernului, relația Guvernului cu ministerele de resort și procedurile de desemnare în diverse comitete, comisii interministeriale în care ministerele, respectiv Guvernul, are reprezentanți. Mai multe date concrete nu vă pot da. Ancheta este în derulare și acest lucru a fost convenit cu procurorul de caz. Apreciez faptul că procurorul de caz a avut toată disponibilitatea și deschiderea de a afla, de a asculta toate aspectele care țin de procedurile de funcționare a unui guvern în baza prevederilor legale”, a afirmat fostul premier.

Emil Boc a stat peste două ore în sediul DNA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More