Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Clujului, Emil Boc, a luat bani împrumut de la bancă pentru campania electorală

0 131

Câștigător al unui al patrulea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și-a trecut în declarația de avere un credit contractat anul acesta pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit declarației de avere pe care Boc a postat-o pe site-ul primăriei, la capitolul „Datorii” figurează un împrumut de 50.000 de lei luat pentru „acoperirea cheltuielilor campaniei electorale 2016”, care are ca dată scadentă anul 2021.

Potrivit legislației privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, Emil Boc, în calitatea sa de candidat la primăria unui municipiu reședință de județ, a avut dreptul să cheltuiască în campania electorală de luna trecută o sumă maximă echivalentă cu 50 de salarii minime brute pe țară.

În declarația de avere a primarului celui mai mare oraș din țară, după București, mai apare, pe lângă apartamentul pe care Emil Boc îl deține din 1995 împreună cu soția sa Oana, și un apartament de 62 de metri pătrați, cumpărat anul trecut pentru fiica sa mai mare, Cezara.

Pe lângă acestea, Boc mai deține, din 2007, un autoturism marca Peugeot, câteva terenuri în comuna sa natală, Răchițele, localitate situată în zona montană a județului, și o cabană de lemn pe care o are din 2013.

Primarul Clujului este și titularul unui cont deschis în 2012, în valoare de 42.660 de lei, și al unuia deschis anul acesta, în valoare de 30.000 de lei, dar și al altor conturi bancare mai mici.

În ceea ce privește veniturile, Emil Boc a încasat în 2015, din salariul de primar al municipiului Cluj-Napoca, 55.051 de lei, dar și un salariu de 26.959 de lei de la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB).

Emil Boc a câștigat, la alegerile din 5 iunie, un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Acesta este al patrulea mandat câștigat de Boc, în condițiile în care cel de-al doilea a fost întrerupt, în noiembrie 2009, când a fost numit premier al României.

Declarația de avere a primarului municipiului Cluj-Napoca a fost completată în data de 10 iunie 2016.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More