Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul comunei Ciceu Giurgești, Constantin Rusu, a murit

1 63

Constantin Rusu primar Ciceu Giurgesti

Constantin Rusu, primarul comunei bistrițene Ciceu Giurgești, a murit în această seară la vârsta de 79 de ani. Constantin Rusu era cel mai în vârstă primar din Bistrița-Năsăud.

Constantin Rusu, primar din partea PSD, a câștigat primul mandat ca edil șef al comunei bistrițene în 2004, pentru ca la alegerile locale din 2012 să câștige al treilea mandat ca primar.

A fost director la la şcolile din Curtiuşul Dejului (1955-1956), Dumbrăveni (1959-1970) şi Ciceu-Giurgeşti (1970-1997), după care a ieșit la pensie.
”Simt că trebuie să fac mai multe pentru comuna mea. Pot, deci mă voi lupta pentru semenii mei. Profesionalismul, nativ sau dobândit, nu are vârstă! Cu toate acestea, aş lăsa loc unor oameni mai tineri”, a declarat Constantin Rusu pentru mesagerul.ro, întrebat fiind dacă se gândește să candideze la un nou mandat la alegerile din 2016.
”Nici nu știu cum sa ma raportez la vestea plecării dintre noi a încă unui prieten, coleg, unul dintre cei mai respectați primari din județul nostru. Discret, departe de noi toți, profesorul Rusu Constantin, primarul din Giurgesti a murit în aceasta după masa, după o suferință grea. Personal, regret enorm dispariția sa, a fostul omul care întotdeauna m-a susținut și pe care l-am apreciat mereu pentru staruinta cu care, chiar la vârsta inaintata, se zbătea pentru comunitatea lui. Nea Costică, asa cum îl știam noi, întregește din păcate, galeria bunilor colegi primari care au plecat din rândurile noastre. Dumnezeu sa te odihnească în pace domnule profesor, și sa mângâie îndoliate familie și comunitate”, a scris deputatul de Bistrița, Daniel Suciu, pe pagina sa de Facebook.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. vasile spune

    dumnezeu sa-l odihneasca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More