Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul comunei sălăjene Crasna, în conflict de interese

0 32

1334749109POP EMERICH1

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către trei foști sau actuali aleși locali, printre aceștia aflându-se și primarul comunei sălăjene Crasna.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate, Emeric Pop este acuzat că, pe timpul mandatului său, a creat foloase materiale atât în interes propriu cât și pentru soția sa și fiul său.

”În perioada exercitării mandatului de primar, a emis acte administrative, a încheiat acte juridice și a emis dispoziții care au produs un folos material atât pentru sine, cât și pentru soție și fiul său, încălcând, astfel, dispozițiile art.76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Potrivit art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, ‘Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I’.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.