Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul comunei sălăjene Crasna, în conflict de interese

0 93

1334749109POP EMERICH1

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către trei foști sau actuali aleși locali, printre aceștia aflându-se și primarul comunei sălăjene Crasna.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Integritate, Emeric Pop este acuzat că, pe timpul mandatului său, a creat foloase materiale atât în interes propriu cât și pentru soția sa și fiul său.

”În perioada exercitării mandatului de primar, a emis acte administrative, a încheiat acte juridice și a emis dispoziții care au produs un folos material atât pentru sine, cât și pentru soție și fiul său, încălcând, astfel, dispozițiile art.76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Potrivit art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, ‘Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I’.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More