Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Costan Morar răspunde acuzațiilor Anima Pro Terra referitor la maltratarea câinilor din adăpost

0 43

Joey-Kelly-adapost-caini-Dej-Anima-Pro-Terra (7)

Primarul Costan Morar a trimis pe adresa redacției noastre un punct de vedere referitor la acuzațiile Asociației Anima Pro Terra Dej referitoare la acțiunile de maltratare a câinilor din adăpostul primăriei. Redăm mai jos, integral, conținutul comunicatului.

Ca urmare a datelor și imaginilor referitoare la  comportamentul angajaților din cadrul adăpostului de câini fără stăpân din Dej, publicate de către dumneavoastră, vă comunicăm poziția în acest caz:

„În urma sesizării înaintate Primăriei Municipiului Dej, în data de 29.07.2014, de către Asociația Anima Pro Terra Dej, imediat am convocat o întâlnire cu angajații vizați din cadrul adăpostului, pentru a le aduce la cunoștință acuzațiile și a le solicita informații și explicații referitoare la comportamentul lor, așa cum reiese din imaginile prezentate. În cadrul întâlnirii le-am transmis, încă o dată, că au obligația de a avea un comportament adecvat  locului de muncă, fără a agresa animalele. În ceea ce privește acuzele de consum de băuturi alcoolice și furt de hrană, angajații au susținut că sunt nefondate.

Conform procedurilor legale, cazul a fost înaintat comisiei de disciplină urmând ca în cel mai scurt timp, comisia, în urma audierilor celor vizați și a analizei tuturor datelor, să emită concluziile care rezultă din cercetarea disciplinară.

În calitate de primar m-am implicat în gestionarea problemei câinilor fără stăpân, pentru că am fost și sunt conștient de faptul că dejenii, mai ales copiii, se simt amenințați de prezența câinilor pe străzi. În acest sens din 2008 și până în iarna anului 2013, am colaborat cu Fundația Vier Pfoten prin organizarea de  campanii de sterilizare și în anul 2013, am extins adăpostul cu 170 de locuri.

Cu toate acestea în continuare ne confruntăm cu problema câinilor fără stăpân. În acest moment în adăpost există aproximativ 200 de câini, capacitatea maximă fiind de 235 de locuri și avem un număr semnificativ de câini pe domeniul public, iar oamenii ne sesizează acest aspect și ne solicită să luăm măsuri.

Dacă până în luna iunie  s-a reușit de către echipa primăriei, din cadrul Formației Animale fără Stăpân, ridicarea a aproximativ 130 de câini de pe domeniul public, urmare a solicitărilor venite de la cetățeni, acest lucru nu mai este posibil, în condițiile în care la sfârşitul lunii iunie, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat executarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, modificată prin Legea nr. 258/2013, la cererea Fundației  Vier Pfoten. În acest context practic nu mai putem să aplicăm legea, aspect deja transmis instituției pe care o conduc, de către Asociația Anima Pro Terra Dej.

Întrebarea mea pentru asociațiile de protecție a animalelor este ce facem cu câinii care sunt agresivi, îi lăsăm în continuare pe străzi să atace copiii? Unde este colaborarea despre care se vorbește? Dacă noi ca instituție nu avem voie să capturăm câinii de pe domeniul public, de ce nu intervin asociațiile când li se solicită sprijinul? Pe oameni cine îi protejează?”

Primar

Morar Costan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More