Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Dejului, acuzat de uzurpare de calități oficiale

1 120

someseanul-primaria_dej_02

Scandalul dintre Primăria Dej și Sindicatul Edilica nu s-a încheiat, deși edilul municipiului susținea că cele două părți vor ajunge la o înțelegere privind plata drepturilor salariale cuvenite angajaților instituției.

Printr-un comunicat de presă venit pe adresa redacției Someșeanul.ro și semnat de președintele sindicatului, Daniel Ceașcai, Edilica îl acuză pe Costan Morar de uzurpare de calități oficiale, acuzat fiind și judecătorul pentru neglijență în serviciu.

Conform comunicatului de presă, Consiliul Local al Municipiului Dej și Primarul Municipiului Dej sunt părți în procesele intentate în justiție de către Sindicatul Edilica în anul 2007, pentru acordarea unor drepturi salariale. Cele două părți au fost somate de executorul judecătoresc Andrei Todoruț să plătească acele drepturi membrilor sindicatului.

Citiți și: Primăria Dej are conturile blocate

Edilica susține că primarul nu a adus la cunoștința Consiliului Local această somație de plată, formulând în mode personal în numele Consiliului Local contestații la executarea silită, fără a avea mandat din partea Consiliului.

”Acest demers se încadrează la fapta de uzurpare de calități oficiale, conform Art. 258 (1) din L. 286/2009 privind Codul Penal, care precizează că ”Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se prevede în comunicatul de presă.

Acesta mai menționează că justiția dejeană este legată la ochi, că ”s-a făcut că nu observă aceste nereguli” și că nu a cerut mandatul juristei Cristina Pop, după cum cere legea referitoare la reprezentarea unei autorități publice în instanță.

Citiți și: Primăria Dej și-a deblocat conturile

Prin urmare, Sindicatul Edilica va face plângere penală judecătorului pentru neglijență în serviciu. De asemenea, Edilica va face plângere penală pentru uzurpare de calități oficiale împotriva primarului și a juristei Primăriei Municipiului Dej, care au făcut cereri în instanță în numele Consiliului Local, fără a avea mandate din partea acestei autorități publice.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More