Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Primarul Dejului ”suspendat” din funcție până la noua învestire. La fel la Cuzdrioara, Mica sau Jichișu de Jos

0 1.580

Primarul municipiului Dej, dar și primarii din Cuzdrioara, Mica Jichișu de Jos sau Mintiu Gherlii, s-au trezit cu mandatele suspendate chiar înainte de alegeri. Asta pentru că au trecut de la PSD la PNL. Cu toate acestea, au câștigat un nou mandat prin votul alegătorilor și așteaptă acum să fie învestiți în funcție.

Organizația județeană a Partidului Social Democrat Cluj a depus la începutul acestei luni la Prefectura Cluj o sesizare la Instituția Prefectului pentru constatarea încetării de drept a mandatelor tuturor celor 13 primari PSD din județ care și-au depus candidatura pentru un nou mandat din partea Partidului Național Liberal.

„Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat a înaintat astăzi către Instituția Prefectului Județului Cluj solicitarea de emitere a Ordinului de încetare de drept a mandatului de Primar, înainte de termen, prin pierderea calității de membru PSD ca urmare a înscrierii în alt partid politic și a depunerii candidaturii pentru funcția de primar din partea acelui partid politic, pentru următorii candidați la funcția de primar: Morar Costan (Municipiul Dej), Făgădar Nicolae (Com. Aiton), Cighir Ana (Com. Așchileu), Moldovan Ana Liliana (Com. Ceanu Mare), Rus Simon-Casian (Com. Cuzdrioara), Costea Gabriel-Victor (Com. Feleacu), Moncea Ioan (Com. Jichișu de Jos), Giurgiu Aurel (Com. Luna), Zelencz Roland-Tiberiu (Com. Mica), Oltean Dumitru (Com. Mintiu Gherlii), Ghic Viorel (Com. Mărișel), Fartan Ioan (Com. Sânmărtin), Fărgaciu Călin-Stelian (Com.Sândulești).

După aproape o lună de la această sesizare, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a semnat ordinele de încetare de drept a mandatelor de primari și consilieri pentru toții aleșii locali care au trecut din tabăra PSD în cea a PNL înainte de alegeri.

Printre aceștia se află și primarul municipiului Dej, Costan Morar, care duminică a câștigat detașat alegerile la Dej și a primit un al patrulea mandat la cârma municipiului. În aceeași situație se află și primarii comunelor de lângă Dej, Mica, Mintiu Gherlii sau Cuzdrioara, unde de asemenea edilii au candidat din partea liberalilor, deși se aflau în funcție cu mandat din partea PSD.

Astfel, până la ședința de învestire și depunerea jurământului pentru noul mandat câștigat la alegerile din această toamnă, primarii în cauză sunt suspendați din funcție, conducerea primăriilor respective căzând în sarcina viceprimarilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More