Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, reținut de DNA pentru luare de mită în formă continuată

0 67

Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare, a fost reținut, marți seara, de procurorii DNA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, potrivit Agerpres.

Cherecheș, va fi prezentat azi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituției, în 2014, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar, i-a propus unei persoane, denunțător în cauză, să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

„În continuare, inculpatul Cherecheș i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului. Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar”, susțin procurorii.

Pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, Cătălin Cherecheș a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

„În 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la 22 aprilie 2016, Cherecheș i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită suma de 30.000 lei”, au mai precizat anchetatorii.

În cursul zilei de marți, Cherecheș s-a filmat singur pentru a demonstra celor care îl vor „îngenunchiat” că este un om liber, după ce a fost audiat de procurorii DNA:

”Îmi cer scuze pentru calitatea imaginilor video, dar este pentru prima dată în viața mea când am fost nevoit să mă filmez pe mine, pentru a demonstra că sunt cât se poate de liber, în pofida minciunilor promovate de anumite entități media care mă dau reținut ba pentru 24 de ore, ba pentru 29 de zile… În acest moment sunt în biroul meu de la primărie și stau de bunăvoie la dispoziția celor care își fac doar datoria. Orice nelămurire există, o lămurim. Îi rog pe toți cei care mă cunosc și știu cine sunt, să nu creadă toate minciunile lansate de unii din dorința de a mă vedea în genunchi. Mie îmi place să stau cu fruntea sus și la fel voi sta și în continuare! Pentru băimăreni și pentru Baia Mare!”

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More