Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul din Cășeiu, Silviu Boldor, acuzat de conflict de interese. S-a sesizat Parchetul

0 176

Agenția Naționala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila savârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 25 aleși locali (un Președinte Consiliu Județean, opt primari, noua viceprimari, un consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local).

Printre cei 25 de aleși penali se află și primarul comunei Cășeiu, Silviu Boldor, acuzat de conflict de interese administrativ și penal.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, ”În calitate de primar, BOLDOR SILVIU a aprobat și semnat mai multe documente privind reluarea activității și promovarea într-o funcție superioara a soției acestuia, BOLDOR ANCA VIORICA, în cadrul primăriei comunei Cașeiu, Jud. Cluj”.

”Totodată, BOLDOR SILVIU a aprobat și semnat documentele prin care angajații instituției, printre care și soția acestuia, au primit un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă”, se mai arată în comunicatul ANI.

Agenția Naționala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Lista completă a aleșilor locali acuzați de ANI

1. ȘTEF MIHAI ADRIAN — Președintele Consiliului Județean Satu Mare — CONFLICT DE INTERESE PENAL ȘI INFRACȚIUNI ASIMILATE INFRACȚIUNILOR DE CORUPȚIE

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat la vizarea/semnarea/aprobarea mai multor documente prin care s-a obținut un folos patrimonial în valoare de 1.233.380,92 lei de către S.C. FOLDA SECURITY ROMÂNIA S.R.L., societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator.

Agenția Naționala de Integritate a sesizat Direcția Naționala Anticorupție — Serviciul teritorial Oradea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, prevăzute și sancționate de art.12 lit.b) din Legea nr.78/2000.

Precizăm faptul că, la data de 21 martie 2014, Agenția Naționala de Integritate a constatat faptul ca ȘTEF ADRIAN MIHAI s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deținerii simultane de funcții și calități, contrar prevederilor legale (https://goo.gl/3SC2Br)

2. PISTOL GHEORGHE — Primarul orașului Buftea, Jud. Ilfov — CONFLICT DE INTERESE PENAL

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, acesta a semnat un contract de asistență juridică și un număr de nouă acte adiționale încheiate între Primăria orașului Buftea și SCP ‘VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȘII’—SCA prin care s-a obținut un folos patrimonial în cuantum de 277.320 lei pentru o alta persoana cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natura. Persoana evaluata a încheiat, în calitate de persoana fizica, contracte de asistența juridica în vederea reprezentării în instanța cu SCP ‘VLAD, MINEA, CENUSE ȘI ASOCIAȚII’—SCA

Agenția Naționala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

3. VARGA ATTILA — Primarul comunei Estelnic, Jud. Covasna — INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 — 03 octombrie 2014, întrucât acesta a deținut simultan funcția de primar al comunei Estelnic, Jud. Covasna și funcția de administrator al S.C. Szacsva S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

4. LUKACS ROBERT — Primarul comunei Lemnia, Jud. Covasna — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 iunie 2012, întrucât acesta deține simultan funcția de primar al comunei Lemnia, Jud. Covasna, și calitatea de comerciant persoana fizica, în cadrul ‘LUKACS E. ROBERT’ PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 161/2003

5. BALOGH TIBOR — Primarul comunei Sânzieni, Jud. Covasna — INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 noiembrie 2013 — 27 martie 2014 întrucât acesta a deținut simultan funcția de primar al comunei Sânzieni, Jud. Covasna și calitatea de titular întreprindere individuală respectiv comerciant persoana fizica la ‘BALOGH G. TIBOR ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALA’, încălcând astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 161/2003.

6. BARTOK EDE OTTO — Primarul comunei Dalnic, Jud. Covasna — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 ianuarie 2009, întrucât aceasta a deținut calitatea de viceprimar (mandatul 2008 — 2012) și deține funcția de primar (mandatul 2012 — 2016), simultan cu aceea de comerciant persoana fizica ‘BARTOK EDE OTTO ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALA’, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. g) și ale art. 91 alin. (3) teza I din Legea nr. 161/2003.

7. SANTA GYULA — Primarul comunei Chichiș, Jud. Covasna — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 8 iulie 2011, întrucât deține simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoana fizica ‘SANTA GYULA PERSOANA FIZICA AUTORIZATA’, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. g) și ale art. 91 alin. (3) teza I din Legea nr. 161/2003.

8. MOLNAR ISTVAN — Primarul comunei Mereni, Jud. Covasna — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 14 iunie 2012, întrucât aceasta deține simultan funcția de primar al comunei Mereni, jud. Covasna și calitatea de persoana fizica autorizata ‘MOLNAR ISTVAN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA’

9. BOLDOR SILVIU — Primarul comunei Cașeiu, Jud. Cluj — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL:

În calitate de primar, BOLDOR SILVIU a aprobat și semnat mai multe documente privind reluarea activității și promovarea într-o funcție superioara a soției acestuia, BOLDOR ANCA VIORICA, în cadrul primăriei comunei Cașeiu, Jud. Cluj. Totodată, BOLDOR SILVIU a aprobat și semnat documentele prin care angajații instituției, printre care și soția acestuia, au primit un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă.

Agenția Naționala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

10. GAITAN NICULAI — Viceprimarul orașului Năsăud, Jud. Bistrița-Năsăud — INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 — 28 februarie 2014 întrucât acesta a deținut simultan funcția de viceprimar al orașului Năsăud, Jud. Bistrița-Năsăud și calitățile de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național ‘George Coșbuc’ Năsăud, al Spitalului orășenesc ‘Dr. George Trifon’ Năsăud și al SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Bistrița, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

11. SABAU CONSTANTIN — Viceprimarul comunei Diosig, Jud. Bihor — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 iulie 2012, întrucât acesta deține simultan funcția de viceprimar al comunei Diosig, jud. Bihor, și calitatea de administrator în cadrul S.C. Rubisacoratist IFN S.R.L., încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

12. NICULAE SORIN — Viceprimarul comunei Maia, Jud. Ialomița — INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 septembrie 2012 — 29 septembrie 2014, întrucât acesta a deținut simultan funcția de viceprimar al comunei Maia, jud. Ialomița, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii cu clasele I-VIII ,,Barbu Catargiu’ — Maia, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

13. BORHA SEVER-IOAN — Viceprimarul comunei Cermei, jud. Arad — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 ianuarie 2010, întrucât acesta deține simultan funcția de viceprimar al comunei Cermei, jud. Arad, și calitatea de administrator al S.C. Agriborha Land S.R.L., încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. d) Legea nr. 161/2003.

FALS ÎN DECLARAȚII

În declarațiile de interese depuse în perioada 2010-2014, în exercitarea mandatelor de viceprimar, acesta nu a menționat nici deținerea funcției de administrator unic al S.C. Agriborha Land S.R.L, și nici deținerea calității de asociat la aceasta societate comercială, motiv pentru care Agenția Naționala de Integritate a sesizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.

14. MUNTEANU ROBERT — Viceprimarul orașului Piatra Olt, jud. Olt. — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 iunie 2012, întrucât acesta deține simultan funcția de viceprimar al orașului Piatra Olt, jud. Olt, și calitatea de titular întreprindere individuala MUNTEANU E. ROBERT AGRO II, precum și funcția de administrator al S.C. AGRIA IMPEX S.R.L., încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

15. TUDOSIE DUMITRU — Viceprimarul comunei Baraști, Jud. Olt — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 august 2010, întrucât acesta deține simultan funcția de viceprimar al comunei Baraști, Jud. Olt, și calitatea de reprezentant al Unității Administrativ Teritoriale Baraști în Adunarea Generala a Asociaților S.C. ‘PRESTARI BARAȘTI’ S.R.L., societate comercială de interes local, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003.

16. MIU FLORIN — Viceprimarul comunei Colonești, Jud. Olt — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 14 ianuarie 2010, întrucât acesta deține simultan funcția de viceprimar al comunei Colonești, Jud. Olt și calitatea de persoana fizica autorizata în cadrul ‘MIU FLORIN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA’, încalcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 161/2003

FALS ÎN DECLARAȚII

În declarațiile de interese depuse în perioada 2010-2014, acesta nu a menționat deținerea calității de persoana fizica autorizata în cadrul ‘MIU FLORIN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA’, motiv pentru care Agenția Naționala de Integritate a sesizat Parchetului de pe lânga Judecatoria Slatina în vederea verificarii indiciilor privind posibila savârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevazuta de art. 326 din Codul Penal al României.

17. PAUNA DANA-CONSTANTINA Viceprimarul orașului Potcoava, Jud. Olt — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 iunie 2012, întrucât aceasta deține simultan funcția de viceprimar al orașului Potcoava, jud. Olt, și calitatea de asistent medical generalist în cadrul S.C. PETROMED SOLUTIONS S.R.L., încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, PAUNA DANA-CONSTANTINA s-a aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a faptului ca aceasta a încheiat un contract de prestări servicii (între S.C. AVON COSMETICS ROMÂNIA S.R.L. și PFA PAUNA DANA CONSTANTINA), respectiv un contract civil (între S.C. AVON COSMETICS ROMÂNIA S.R.L. și PAUNA DANA CONSTANTINA), încălcând, astfel, prevederile art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003.

18. ADAM PETRICA-ANDREI — Viceprimarul comunei Babiciu, Jud. Olt—INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 — 27 octombrie 2014 întrucât acesta a deținut simultan funcția de viceprimar al comunei Babiciu, Jud.Olt și calitatea de reprezentant întreprindere familiala în cadrul ‘ADAM PETRICA-ANDREI ÎNTREPRINDERE FAMILIALA’, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 161/2003.

19. CORNOIU SABIN — Consilier județean — C.J. Gorj — INCOMPATIBILITATE

Se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 24 aprilie 2014, întrucât exercita simultan funcția de consilier județean în cadrul C.J. Gorj și funcția de director în cadrul aparatului propriu al Consiliului Județean Gorj (director al Serviciului Public Județean Salvamont Gorj — instituție publica, cu personalitate juridica, înființata în subordinea Consiliului Județean Gorj), încălcând, astfel, dispozițiile art. 88 alin (1) lit. c) și ale art. 91 alin. (3) teza 1 din Legea nr. 161/2003.

20. URSU CRISTIAN — Consilier local — C.L. comuna Poienești, Jud. Vaslui — INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 decembrie 2014 — 30 aprilie 2015, întrucât a deținut simultan funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Poienești, jud. Vaslui, și calitatea de angajat cu contract individual de munca în cadrul aparatului propriu al consiliului local al comunei Poienești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 161/2003.

21. ZAGAN HORAȚIU TEODOR — Consilier local — C.L. Câmpina, Jud. Prahova — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada deținerii calității de consilier local a participat la ședința Consiliului Local al Mun. Câmpina, jud. Prahova, exprimându-și votul în mod favorabil la adoptarea hotărârii privind aprobarea ajustării tarifelor pentru serviciul prestat persoanelor fizice și juridice, prestate de S.C. FLORICON SALUB S.R.L. Câmpina, deși avea un interes personal în aprobarea acesteia, deoarece au fost obținute anumite beneficii pentru o societate comercială de la care persoana evaluata obține venituri. Astfel, au fost încălcate dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu cu prevederile art. 46 alin. (1) din Legea nr. 215/2011 a administrației publice locale oi cu dispozițiile art. 75 lit. c) oi art. 77 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali

22. ENE LENUȚA — Consilier local — C.L. comuna Vidra, Jud. Vrancea — INCOMPATIBILITATE

Nu a respectat regimul juridic al incompatibilităților întrucât S.C. NICO IULY COM S.R.L., societate comercială în cadrul căreia soțul acesteia, ENE IONEL, deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a furnizat produse în valoare de 1.269 lei către Comuna Vidra, încălcând, astfel, prevederile art. 90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

23. RAFTU HRISTU — Consilier local — C.L. Ovidiu, Jud. Constanța — INCOMPATIBILITATE

Nu a respectat regimul juridic al incompatibilităților întrucât în perioada 21 septembrie 2012 — 08 aprilie 2014, au fost încheiate doua contracte între Primăria Orașului Ovidiu, respectiv S.C. OVI — PRESTCON S.R.L. (societate în care Consiliul Local al orașului Ovidiu deține calitatea de asociat unic) și RAFTU D. HRISTU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALA încalcând, astfel, dispozițiile art.90 alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

24. NEMETH ATTILA — Consilier local — C.L. comuna Vînători, Jud. Mureș — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL:

În exercitarea funcției de consilier local, NEMETH ATTILA a participat la deliberări și a votat în favoarea aprobării Hotarârii Consiliului Local Vînatori privind aprobarea închirierii pășunilor disponibile aparținând domeniului public al Comunei Vînători;

Ulterior, între primăria comunei Vînători, Județul Mureș și Nemeth Attila un contract de închiriere a trei parcele de teren în suprafața totala de 49,66 ha, aflate în domeniul public al comunei. Astfel, interesul patrimonial obținut a fost în cuantum de 33.246,27 lei, reprezentând subvenții APIA încasate pentru suprafața de teren închiriată în baza contractului menționat anterior.

Agenția Naționala de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighișoara în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

25. CRÎNGAȘU GHEORGHE — Fost consilier local — C.L. Coșereni, Jud. Ialomița. — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea oi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Coșereni prin care s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al C.L. Coșereni pe anul 2012, rectificarea fiind necesara pentru acordarea sumei de 10.000 lei pentru colectarea, tratarea și distrugerea deșeurilor de către S.C. ECO EURO CAB S.R.L., CRÎNGA?U GHEORGHE fiind administrator al societății, încălcând astfel prevederile art. 70 din Legea 161/2003, ale art. 46 alin. 1) din Legea 215/2001 privind administrația publica locala și ale art. 75 oi 77 alin. 1) din Legea 393/2004 privind statutul aleșilor locali.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. MIU FLORIN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în termenul prevăzut de lege, în exercitarea dreptului la apărare.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (…)’.

‘Persoana (…) fața de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate public (…) pe o perioada de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea public respectiva sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’.

Agenția Naționala de Integritate își exercita atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More