Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul din Dej și consilierii locali au dat cu subsemnatul la poliție

0 121

someseanul-politia Dej (1)

Primarul Dejului, Costan Morar, și câțiva consilieri locali dejeni au fost invitați zilele trecute pe rând la sediul Poliției Dej pentru a da declarații într-un caz care durează de aproape doi ani. Aleșii locali au fost audiați în calitate de martori.

După alegerile locale din 2012, liderul Partidului Noua Generație, Traian Mureșan, a obținut un loc în Consiliul Local Dej, însă acesta nu a fost validat de către ceilalți consilieri locali aleși. În locul lui, în deliberativul dejean a ajuns Sebastian Lazin, al doilea pe lista de candidați ai PNG.

Traian Mureșan a câștigat însă în instanță dreptul de a fi repus în funcția de consilier local, printr-o sentință definitivă din decembrie 2012, însă Consiliul Local Dej nu a pus încă această hotărâre în aplicare.

“Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mureșan Traian, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al municipiului Dej, cu sediul în Dej, str 1 Mai, nr 2, județul Cluj, astfel cum a fost precizată. Anulează în parte Hotărârea Consiliului Local al municipiului Dej nr. 54/29.06.2012, în ceea ce privește invalidarea mandatului de consilier local al reclamantului. Obligă pârâtul la emiterea unei hotărâri de validare a mandatului de consilier al reclamantului Mureșan Traian. Obligă pârâtul la plata în favoarea reclamantului a sumei de 4,3 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Irevocabilă. Pronunțată în ședință public din data de 10 decembrie 2012″, precizează Curtea de Apel Cluj.

De cealaltă parte, primarul vine cu propriile explicații:

“În data de 29 iunie 2012, Consiliul Local Dej, a invalidat prin HCL nr. 54, mandatul de consilier local din partea PNG, al domnului Mureșan Traian, motivul fiind incompatibilitate constată prin sentința definitivă a Curții Supreme de Justiție, emisă în anul 2010, la sesizarea ANI.

Mureșan Traian a atacat hotărârea în instanță, la Tribunalul Cluj, secția Contencios administrativ, obținând sentința definitivă în favoarea sa, în luna decembrie 2012, sentință comunicată Primăriei Dej în luna ianuarie 2013. Sentința Tribunalului Cluj, deși este definitivă, este incompletă, deoarece se referă numai la anularea HCL, nr. 54 și obligarea Consiliului Local de validare a mandatului domnului Mureșan Traian, fără să se pronunțe și asupra vacantării postului domnului, Lazin Sebastian, care ocupă în mod legal mandatul de consilier.

Consiliul Local Dej nu a putut aplica sentința definitivă a tribunalului, deoarece postul de consilier local al PNG nu este vacant, fiind ocupat de Lazin Sebastian”, se arată într-un comunicat al Primăriei Dej din 2013.

Traian Mureșan a continuat războiul cu primarul Costan Morar și 11 consilieri locali, care au fost dați în judecată pentru nerespectarea sentinței definitive dată de Tribunalul Cluj în decembrie 2012.

proces Traian Muresan Consiliul Local Dej

Cazul este în curs de judecată la Tribunalul Cluj, care prin Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale a dat ca ultimă soluție ”Respinge excepţiile tardivităţii acţiunii şi a prescripţiei dreptului la acţiune. Admite în parte cererea de chemare în judecată.Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 17.07.2014.”

Calitatea de pârât în acest dosar o au Marcel Trîmbiţaş, Dan Bonta, Axinte Bob, Viorel Federiga, Teodora Muncelean, Izidor Hategan, Vasile Călin Rusu, Nelu Anca, Nicolae Lazăr, Aurelian Mureşan şi Viorel Federiga.

Un nou termen de judecată în acest dosar este programat la începutul lunii octombrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More