Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul din Fizeșu Gherlii, Ionel Mânecan, acuzat de fals în declarații și incompatibilitate

0 247

Primarul comunei clujene Fizeșu Gherlii, Ionel Mânecan, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), fiind acuzat și de fals în declarații.

Poitrivit unui comunicat al ANI, Ionel Mânecan se află în stare de incompatibilitate întrucât deține simultan cu funcția de primar atât funcția de administrator al S.C. INFRATOTAL CONSTRUCT S.R.L cât și calitatea de persoană fizică autorizată, în cadrul ‘MÂNECAN IONEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ’, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, Mânecan este acuzat și de fals în declarații deoarece nu a menționat în declarațiile de interese depuse la 26 iulie 2012 și 02 mai 2013 funcția de administrator al S.C. INFRATOTAL CONSTRUCT S.R.L.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către MÂNECAN IONEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.

În vizorul ANI a intrat și primarul comunei clujene Luna, Laurențiu Tor. Acesta este acuzat de conflict de interese administrativ și penal, deoarece în perioada exercitării mandatului de primar, TOR LAURENȚIU a semnat și aprobat acte administrative cu privire la contractarea prin achiziție direct, de către Primăria comunei Luna, de servicii de deszăpezire a drumurilor comunale, în valoare totală de 5.059,95 Lei de la Societatea Agricolă ‘Arieșul Luna’ (societate comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține funcția de președinte al societății).

”Menționăm faptul că, atât persoana evaluată cât și soția acestuia au obținut venituri de la Societatea Agricolă ‘Arieșul Luna’”, se mai arată în comunicatul ANI.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003 și art. 301 din Codul Penal al României.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către TOR LAURENȚIU a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More