Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul din Huedin, declarat incompatibil pentru că și-a numit soția manager la spital

0 120

mircea morosan primar huedin

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) din cauza unui conflict de interese administrativ.

Potrivit unui comunicat al ANI, 22 de foști sau actuali aleși locali au fost declarați incompatibili cu funcțiile deținute, după ce în cazul acestora s-a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, fals în declarații sau indicii privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție.

Printre cei 22 de aleși locali declarați incompatibili se află și Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin din județul Cluj.

Conform ANI, Mircea Moroșan, în calitate de primar, a semnat dispoziția prin care s-a aprobat numirea soției sale în funcția de Manager al Spitalului Orășenesc Huedin, contractul de management, precum și dispoziții și acte adiționale ulterioare, prin care se aprobă prelungirea contractului de management, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

În perioada decembrie 2010 — ianuarie 2013, soția sa a obținut de la Spitalul Orășenesc Huedin venituri din salarii în cuantum de 140.715 lei.

Potrivit legii, ”Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective”.

De asemenea, legislația spune că ”Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More