Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul din Uriu a încercat să demoleze cu toporul un bar din comună – VIDEO

1 174

Scandal uriaș ieri, în comuna bistrițeană Uriu. Primarul localității a decis să pună chiar el în aplicare hotărârea Consiliului Local de a demola o construcție în care se afla un bar, despre care edilul spune că nu are autorizație de construcție.

Primarul n-a stat mult pe gânduri, astfel că, la refuzul noilor proprietari de a deschide ușa barului, a pus mâna pe un topor și a spart geamurile localului.

Totul s-a întâmplat din cauză că vechii proprietari au construit barul fără autorizație pe domeniul public, acum 25 de ani. Însă, de atunci și până anul trecut același edil a semnat certificatul de funcționare al localului, semn că totul era în regulă, iar actul era valabil până la sfârșitul lunii iulie a acestui an.

Localnicii din localitatea Uriu au suprins pe imagini momentul în care primarul încearcă să demoleze de unul singur clădirea cu un topor.

Doar câteva zeci de minute au fost necesare ca edilul și angajații primăriei să devasteze locul. Sătenii sunt totuși nedumeriți de zelul edilului, pentru că barul funcționa de 25 de ani, cu autorizații anuale emise de același primar.

Primarul își motivează gestul prin aceea că pune în aplicare o decizie a Consiliului Local al comunei Uriu, hotărâre pe care o consideră executorie. Astfel că și-a asumat rolul de executor judecătoresc și văzând că noii proprietari ai localului refuză să evacueze incinta, a tăbărât în interior și a început să scoată din bunuri afară, ajutat de către subalternii săi.

 

Dacă am greșit cu ceva, vom vedea. Timp de atâția l-am tolerat cu aprobarea consiliului local, nu s-a emis o hotărâre de consiliu care să mă oblige să fac asta. Am apărat bunurile comunei și le voi apăra cu orice preț. După 20 de ani. Și Alexandru Dumas tot după 20 de ani a scris”, a declarat Petru Șerban.

Proprietarul barului este hotărât să depună plângere la poliție împotriva edilului.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Autoexilatul spune

    La Uriu,se-aude „zumzet” de catuse?Alo,CJ,IJP,Prefectura,vreo reactie,ceva?Vrem publicata lista tuturor constructiilor, de pe raza comunei Uriu,care,eventual, n-au autorizatie de construire.Primarul a reusit sa faca cunoscuta comuna,dupa 6 mandate?nu pein atragerea de investitori straini,sau fonduri UE,ci prin coborarea la nivel Interop,a razboaielor personale,pe care eventual,trebuia sa le transeze in justitie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More