Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul din Vișeu de Sus și viceprimarul din Bogdan Vodă, declarați incompatibili de ANI

0 138

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunțat vineri că 30 de aleşi locali sunt în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese de natură administrativă şi penală, patru dintre aceştia fiind primari, opt viceprimari, un consilier judeţean, 15 consilieri locali şi doi foşti consilieri.

Printre aceștia se află și un primar și un viceprimar din Maramureș, primul fiind acuzat de conflict de interese, în timp ce al doilea este declarat incompatibil.

Astfel, Coman Vasile, primar al oraşului Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, este acuzat că în perioada exercitării mandatului, a semnat ordine de plată în beneficiul unor societăţi, prin care s-a produs un folos material atât pentru el, cât şi pentru soţia acestuia, în valoare totală de peste 63.000 de lei.

”În perioada exercitării mandatului, a semnat două ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L. și MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L. prin care s-a produs un folos material pentru sine și pentru soția acestuia în valoare totală de 4.648,74 lei.

În perioada 22 septembrie 1999 — 27 iunie 2012, COMAN VASILE a deținut funcția de administrator al R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., în prezent deținând calitatea de asociat unic iar soția acestuia a deținut funcția de administrator al MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L, în perioada 06 martie 2002 — 26 noiembrie 2009, în prezent deținând calitatea de asociat unic.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. a) din Legea 393/2004.

De asemenea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat trei ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L., și CONREP S.A., prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, atât pentru sine și pentru soția acestuia cât și pentru o societate comercială cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, în valoare totală de 58.757,40 lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către COMAN VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se arată în comunicatul ANI.

Celălalt maramureșean aflat pe lista neagră a ANI este Sorin Vasile Bizău, viceprimar al comunei Bogdan Vodă. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 06 martie 2013 — 30 iunie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Bogdan Vodă, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More