Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Jiboului, condamnat la închisoare cu suspendare

0 61
EUGEN-BALALEAN
Foto: magazinsalajean.ro

Primarul orașului Jibou, județul Sălaj, a fost condamnat miercuri, de către Judecătoria Jibou, la un an de închisoare cu suspendare, Eugen Bălănean fiind acuzat de conflict de interese.

”În calitate de primar, în perioada 2010 – 2013, a decis achiziționarea unor mărfuri și servicii de transport, în valoare totală de 167.844,59 de lei, de la SC Cerespan SRL, cu sediul în Jibou, cunoscând că, la această societate, asociat unic și administrator este fiul Bălănean Eugen Ciprian, cu scopul de a realiza un scop material indirect pentru acesta din urmă. De asemenea, în perioada 2009 – 2013, a decis achiziționarea unor mărfuri alimentare și nealimentare în valoare totală de 37.768,8 lei de la SC Ceres 91 SRL, la care este asociat, deținând 50 la sută din părțile sociale, cu scopul de a realiza un scop material pentru sine”, se arată în rechizitorul întocmit de procurori.

Miercuri la Judecătoria Jibou, magistrații au dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei la 1 an de închisoare, cu un termen de încercare de trei ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, judecătorul Matyus Gabriela, citat de Vocea Transilvaniei, edilul trebuie să se prezinte, periodic, la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, să anunțe orice schimbare de domiciliu sau plecare din localitate pe o durată mai mare de opt zile, dar și să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More