Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul municipiului Baia Mare cere DNA să se autosesizeze cu privire la lucrările de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare.

0 256

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă autosesizarea DNA în cazul blocării activităţilor de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare.

Aeroportul băimărean,  aflat în administrare Consiliului Județean Maramureş, a intrat în reparaţii în urmă cu un an iar recent au fost terminate lucrările de prelungire a pistei, însă aeroportul nu este operabil din lipsa echipamentelor de radionavigaţie şi a unui gard de protecţie care trebuie să existe în jurul întregului complex aeroportuar.

„Este un lucru grav, cer DNA să se autosesizeze cu privire la acest aspect, iar dacă până luni nu voi vedea acest lucru, îmi permit să fac un denunţ penal cu privire la modul în care s-au gestionat fondurile, lucrările, contractele la Aeroportul Baia Mare.

Faptul că aeroportul este blocat din perspectivă funcţională aduce un grav prejudiciu dezvoltării municipiului Baia Mare. Am tolerat toate mofturile politice şi nepolitice până acum pentru a genera echilibru, iar atâta vreme cât se aduce un prejudiciu dezvoltării municipiului, trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a susţinut că administraţia judeţeană a demarat investiţia, angajând credite fără a avea lucrarea bugetată.

„La Aeroportul Internaţional Baia Mare s-au cheltuit zeci de milioane de euro fără să existe o prevedere bugetară, fără să se facă plăţi către cei care aveau contractul de lucrări, fără să se gândească că neplătind facturi, neavând o finanţare legală, neavând prevedere bugetară încalcă o lege, dar pe lângă asta, mai pun în cârca CJ, respectiv a maramureşenilor, a băimărenilor, a celor care plătesc taxe şi impozite şi penalităţi pe care nu ştiu de unde o să le plătească”, a spus Cherecheş.  În opinia sa, este „hilar” gestul CJ Maramureş de a deschide aeroportul angajând concerte costisitoare, ca în următoarea zi, aeroportul să fie reînchis.

„Pe mine, ca primar al municipiului Baia Mare (…), mă interesează de ce inaugurăm aeroportul cu mare fast, cu mare cheltuială, aducem acolo artişti dintre cei mai scumpi şi prestigioşi din România ca să cânte şi a doua zi închidem aeroportul? Am avut aeroport pentru concerte? Sau avem aeroport că să vină şi să plece turişti, să vină maramureşenii care lucrează prin străinătate, din păcate?„, a spus Cătălin Cherecheş.

Aeroportul Internaţional Baia Mare a modernizat pista pe fondurile asigurate de constructorul care a câştigat lucrarea în urma licitaţiei, lucrare evaluată la peste 11 milioane de euro, notează Agerpres.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More