Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul Municipiului Dej a primit ieri „Crucea Transilvană” – FOTO/VIDEO

1 57

Primarul Municipiului Dej, Morar Costan a primit ieri „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe din Ardeal, pe care a obţinut-o pentru sprijinul acordat comunităţii ortodoxe dejene.

Distincția i-a fost inmânată primarului, de către IPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului la finalul Sfântei Liturghii oficiată la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Dej.

„Să-i dea Dumnezeu sănătate, am terminat acest sediu frumos în Dej, suntem în lucrare cu trei biserici în Dej, la toate pune umărul, și vom  începe-o și pe a patra în Triaj. Vrednic este!”, a spus IPS Părinte Andrei la înmânarea distincției.

 

„Este o onoare pentru mine să primesc o distincție atât de valoroasă. Primirea ei mă motivează să continui sprijinirea și implicarea în viața bisericii ortodoxe și a enoriașilor ei din Municipiul Dej. Mulțumesc în primul rând bunului Dumnezeu pentru că mi-a dat sănătate și am  trăit acest moment de bucurie și mulțumire sufletească, mulțumesc Înalt PreaSfinției Sale, Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, mulțumesc Părintelui Protopop, Teofil Herineanu, și credincioșilor dejeni. Vreau să împărtășesc această bucurie a primirii  distinctiei cu toți  enoriașii ortodocși din Dej, împreună cu care am reușit să ridicăm sediul protopopiatului, să demarăm construcția a  trei biserici și să sprijinim toate bisericile ortodoxe din oraș. Am făcut toate acestea pentru a rămâne uniți în spiritul păstrării credinței noastre. Vă doresc tuturor multă sănătate și Dumnezeu să ne ajute”, a declarat primarul Municipiului Dej, Costan Morar.

Şi părintele Teofil Herineanu, protopop de Dej, a primit aceeaşi distincţie.

La slujba de la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Dej au mai participat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, consilierul județean Vasile Sălătioan, viceprimarul Dejului, Aurelian Mureșan și deputatul Cornel Itu.

Foto: Radio Renașterea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More