Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primarul, viceprimarul și consilierii locali dejeni au depus azi jurământul – FOTO/VIDEO

0 85

Sala festivă a Primăriei Municipiului Dej a găzduit azi ședința de constituire a Consiliului Local al Municipiului Dej, în cadrul căreia consilierii locali au fost validați în funcție și au depus jurământul, alături de primarul municipiului Dej.

În prezența prefectului Clujului, Gheorghe Ioan Vușcan, și a președintelui Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat, dar și a președintelui Judecătoriei Dej, Corin Giuliano Igna, aleșii locali s-au constituit mai întâi în grupuri de consilieri, majoritari fiind cei de la PSD, care au câștigat 11 mandate în urma alegerilor locale din luna iunie.

Aceștia au fost validați prin vot deschis de către totalul consilierilor, după care au fost invitați pe rând să depună jurământul.

Președinte de ședință al Consiliului Local Dej pentru următoarele două luni a fost ales Gheorghe Giurgiu (PSD), decanul de vârstă al consilierilor, acesta invitându-l apoi și pe primarul Costan Morar să depună jurământul.

A urmat cel mai tensionat moment al zilei, alegerea viceprimarului Municipiului Dej, ceea ce a reprezentat cam singura necunoscută a ședinței de constituire. Așa cum era de așteptat, grupul de consilieri PSD a propus-o pe Teodora Muncelean pentru funcția de viceprimar, iar aceasta a fost votată, prin vot secret, de majoritatea consilierilor aleși, primind 13 voturi ”pentru” din 19 posibile.

La finalul ședinței, Teodora Muncelean a depus încă o dată jurământul, de această dacă pentru funcția de viceprimar, după care s-a trecut la organizarea Comisiilor de specialitate, aprobarea numărului și componenței Comisiilor de specialitate ale Consiliului Local.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1156813707714728.1073742262.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More