Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primele localități care intră în carantină totală. Raed Arafat: Am semnat ordinul, de mâine intră în vigoare

0 410

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat vineri seară, la Digi24, că a semnat ordinele de carantinare pentru șase localități din județul Satu Mare, unde rata de incidență a cazurilor de COVID a depășit 6 la mie. Sunt primele localități din România care intră în carantină în acest nou val al pandemiei.

Potrivit Prefecturii Satu Mare, este vorba despre instituirea carantinei zonale pentru comunele Bixad, Călinești-Oaș, Gherța-Mică, Turț, Batarci, Cămărzana și Târșolț, așadar 7 localități.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 12.09.2021, de la ora 00:00 (noaptea de sâmbătă spre duminică) pentru o perioadă de 14 zile până în data de 25.09.2021 ora 23:59.

Carantinarea urmărește o limitare a circulației persoanelor și a deplasărilor nenecesare.Astfel, în aceste localități nu se va mai putea intra sau ieși decât cu declarație pe proprie răspundere, iar deplasările în interiorul localităților sunt limitate la anumite situații. Ieșirea din locuințe/gospodării pe timpul nopții, între orele 20:00 și 5:00, este interzisă, cu anumite excepții.  Nu este permisă circulația în grupuri mai mari de șase persoane, magazinele au program limitat, restaurantele funcționează doar în regim „take away”, iar organizarea de evenimente în spații închise nu este permisă.

„Astăzi este prima dată, după câteva luni, când carantinăm localităţi. Am semnat semnat înainte să ajung la dumneavoastră ordinul de carantinare pentru şase localităţi din judeţul Satu Mare, care e unul dintre judeţele care au depăşit 1,5 la mie rată de incidenţă. Sunt câteva localităţi limitrofe, nişte localităţi mici, care au depăşit (rata de incidență) 6 la mie şi au obţinut un punctaj mare pe punctajul INSP, că nu e numai incidența, sunt mai multe aspecte care se analizează. Iar astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul INSP, la propunerea DSP-ului, au propus carantinarea, care va intra de mâine (în vigoare) în localităţile respective”, a declarat Raed Arafat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More