Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primele rezultate la Alegerile Prezidențiale

0 104

Klaus Iohannis - Aurelian Muresan - Cluj 2014 (9)

La ora 21:00 s-au închis secțiile de votare din toată România. Diferența dintre cei doi candidați este una foarte mică potrivit sondajelor.

Prezenţa la vot la nivel naţional, până la ora 19.00, este de 58,66%, conform datelor oficiale anunţate de BEC, procentul fiind mai mare faţă de primul tur de scrutin, când s-au prezentat la urne până la aceeaşi oră 48,89% dintre alegători, dar şi faţă de turul II al prezidenţialelor din 2009-53,51%.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ, prezenţa la vot până la ora 19.00 a fost de 57,50% în mediul urban şi de 60,23% în mediul rural.

REZULTATE:

VICTOR PONTA: 49,1 %

KLAUS IOHANNIS 50,9%

  • IRES: Klaus Iohannis –  50,9%, Victor Ponta –  49,10%

Klaus Iohannis (ACL) a obţinut 50,90 % din voturile exprimate în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) – 49,10 %, conform exit-poll-ului realizat de IRES şi difuzat de Digi 24.

Exit-poll-ul este prezentat pe baza informaţiilor de la ora 19.00.

  • SOCIOPOL: Victor Ponta –  50,9%, Klaus Iohannis –  49,1%

Victor Ponta a obţinut 50,9 % din voturi la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis are 49,1%, conform exit-poll-ului realizat de SOCIOPOL şi difuzat de Antena 3.

Rezultatele exit-poll-ului cuprind date până la ora 19.00, inclusiv estimări din diaspora, potrivit Antena 3.

La primul tur al alegerilor, exit-poll-ul făcut de SOCIOPOL şi difuzat de Antena 3 arăta că Victor Ponta a obţinut 40% din voturi la alegerile prezidenţiale, iar Klaus Iohannis – 31%.

  • CURS: Klaus Iohannis – 51,50 %, Victor Ponta –  48,50%

Klaus Iohannis (ACL) a obţinut 51,50% din voturile exprimate în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) – 48,50%, conform exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde şi difuzat de TVR, datele vizând rezultatele de la ora 19.00.

Marja de eroare a sondajului CURS-Avangarde este de 1%, conform TVR.

  • CSCI: Victor Ponta –  50,72%, Klaus Iohannis –  49,28%

Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) a obţinut 50,72% din voturile exprimate în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar Klaus Iohannis (ACL) a fost votat de 49,28% dintre alegătorii care s-au prezentat duminică la vot, arată exit-poll-ul făcut de CSCI şi difuzat de România TV.

Rezultatele exit-poll-ului realizat de CSCI, pentru România TV, au fost făcute pe baza datelor centralizate până la ora 19.00.

Duminică s-a desfăşurat al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României.

La primul tur de scrutin, exit-poll-ul CSCI indica o pondere de 40% pentru Victor Ponta şi de 31% pentru Klaus Iohannis.

  • Agenţia de rating politic: Victor Ponta – 50%, Klaus Iohannis – 50%

Victor Ponta a obţinut 50,0 % din voturile electoratului la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis obţinând acelaşi rezultat, respectiv 50,0 %, conform rezultatelor exit-poll-ului realizat de Agentia de Rating Politic şi difuzat de Realitatea TV.

Rezultatele exit-poll-ului realizat de Agenţia de Rating Politic şi difuzat de Realitatea TV arată că Victor Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR, a fost votat de  50,0 % dintre alegători, în timp ce principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, a obţinut acelaşi procent.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat după primul tur al alegerilor prezidenţiale de aceeaşi agenţie şi difuzat de Realitatea TV, Victor Ponta a obţinut 38,2 % din voturi la alegerile prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis a primit 32,1% fin voturile electoratului, locurile următoare fiind ocupate de Elena Udrea, Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu cu câte 6 %.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More