Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primul caz de coronavirus în România

0 1.356

România are începând din această seară un caz de coronavirus confirmat.

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani.

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, la o persoană din Gorj din grupul care are legătură cu italianul diagnosticat deja la Rimini şi care s-a aflat pentru câteva zile în ţară.

Este vorba despre un tânăr de 25 de ani din comuna gorjeană Prigoria, sat Dobrana. Acesta era angajat la una dintre firmele italianului în România.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală. Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa. Bărbatul a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian.

Ministrul Victor Costache a precizat că bărbatul la care s-a confirmat infectarea cu coronavrus a fost la vănătoare cu italianul confirmat la Rimini şi a fost izolat de două zile la domiciliu 

”Este transportat în condiţii de maximă siguranţă şi va fi sptalizat în unitatea de maximă siguranţă din România”, a mai spus Costache. 

Pacientul va ajunge la Bucureşti în următoarele patru-cinci ore, iar autorităţile vor face o anchetă epidemiologică extinsă în zonă pentru a determina toate persoanele cu care a intrat în contact. 

Ministrul Sănătăţii şi şeful DSU au precizat că pacientul poate deveni simptomatic, întrucât nu se poate precizat evoluţia ulterioară a cazului. 

Cei doi au făcut din nou apel la calm. 

”Rolul nostru este pentru limitarea răspândirii. Încercăm să găsim toţi contacţii”, a mai spus Raed Arafat. 

În cele cinci zile cât a fost în România, cetățeanul italian a intrat în contact direct cu zeci de persoane. Abia după ce s-a întors în Italia acesta a fost confirmat cu coronavirus.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un pacient din judeţul Gorj.

A doua persoana infectată care a vizitat România este un bărbat de 51 de ani din localitatea Piandimeleto (regiunea Marche). El a fost în România alături de bărbatul în vârstă de 71 de ani. 

Italianul în vârstă de 51 de ani este în carantină în propria locuinţă, iar starea sa nu este gravă. Bărbatul în vârstă de 71 de ani este internat în continuare la Rimini în stare gravă „stabilă”. Autorităţile italiene verifică acum starea persoanelor care au intrat în contact cu cei doi italieni.

Autoritățile române au anunțat că verifică aceste informații și că vor oferi detalii în cel mai scurt timp posibil.

Știre în curs de actualizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More