Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Primul robot creat de Pentagon / VIDEO

0 48

GFERobotAtlas este numele creatiei din imagine, primul robot creat de Pentagon cu o parte semnificativa din trasaturile pe care le vedeam in Terminator.

Se pare ca seria de filme Terminator a iesit din mintea lui James Cameron doar pentru ca zeci de ani mai tarziu conceptul respectivilor roboti sa se regaseasca in laboratoarele de la Pentagon. Desi nu este creat ca o arma, cel putin initial, ATLAS-ul are toate caracteristicile pentru a acumula si abilitati agresive, nu doar pasnice.

Aparent, este gandit ca un robot de salvare menit sa fie folosit in situatii de urgenta si interventii umanitare. Are doua maini, doua picioare si un numar de 28 de incheieturi motorizate pentru a fi cat se poate de eficient in diferite contexte. Realizat de Boston Dynamics, micutul are 150 de kilograme si un metru si 80 centimetri inaltime.

La ora actuala, pentru ca robotul nu a fost inca programat, cei de la Pentagon au convocat un concurs intitulat Virtual Robotics Challenge. In cadrul acestuia, ingineri de la MIT si alte institutii educationale cu departamente importante de robotica, sub supravegherea  (Defense Advanced Research Project Agency), au intrat in posesia unui robot Atlas pentru a-l ,,invata” diverse activitati. Chiar daca in clipul de mai jos veti putea vedea cum implicit acest mastodont este capabil sa treaca de obstacole, sa urce pe scari si sa reziste la lovituri, in scurt timp trebuie sa devina mult mai destept decat atat. Practic, fiecare echipa trebuie sa demonstreze ca Atlas este gata sa lucreze singur pe teren si sa duca la bun sfarsit diverse misiuni, de la mersul pe orice tip de teren, pana la conducerea unui vehicul si indeplinirea unor activitati diverse specifice oamenilor in societate.

sursa:playtech.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More